Stiri

ANM a anunțat cum va fi vremea în august, ultima lună a verii

ANM a anunțat cum va fi vremea în august, ultima lună a verii
[Sursa foto: Facebook ]
Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza pentru luna august. Vremea va fi caniculară în ultima lună a verii.

 Ultima lună a verii va fi extrem de călduroasă, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie. Iată cum va fi vremea în luna august!

ANM a anunţat prognoza meteo pentru luna august

 Vor fi zile extrem de calde în luna august, a anunţat ANM. Canicula se va menţine şi în ultima lună de vară, în care minimele vor porni de la 34 de grade celsius, iar maximele vor depăşi 40 de grade.

Aceste temperaturi sunt peste media specifică acestei perioade a anului.

ANM a anunțat cum va fi vremea în august, ultima lună a verii

  "În regiunile sudice şi sud-estice, canicula şi disconfortul termic se vor menţine. Regimul de temperaturi se va încadra între 26-28 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei și pânã în jurul a 40 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. Pentru primele două zile din săptămâna viitoare vom avea parte și de ploi care vor mai răcori atmosfera la munte, în nordul, centrul şi în nord-estul ţãrii", a explicat Oscar Stanciu pentru A1.ro.

 În prima săptămână a lunii, temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă a anului, aceste valori termice peste medie regăsindu-se în toate regiunile ţării, cu precădere în cele sudice şi sud-vestice.

 Şi pentru perioada 9-16 august meteorologii anunţă valori ale temperaturii peste medie. Lipsa precipitaţiilor se va accentua în regiunea de vest a ţării, iar disconfortul terminc se va resimţi cel mai tare în sud-vest.

ANM a anunțat cum va fi vremea în august, ultima lună a verii

 Între 16 şi 23 august, temperaturile vor fi ceva mai mari decât cele normale în jumătatea sud-vestică a ţării, în celelalte regiuni, valorile fiind unele normale. 

 Şi în ultima săptămână de vară vom avea parte de o vreme caniculară, mai ales în sud-vestul ţării. Însă există o mare diferenţă faţă de precedentele trei săptămâni. În săptămâna 23-30 august, precipitaţiile vor fi mai multe, în special în nord-estul teritoriului.

 În Bucureşti, ANM a anunţat cod portocaliu de caniculă pentru această perioadă. Temperaturile vor sări şi de 40 de grade celsius.