Lansări muzicale

Amedeo lansează „Lumini neon”, un rezumat al drumului artistic pe care a pornit

Amedeo lansează „Lumini neon”, un rezumat al drumului artistic pe care a pornit
Amedeo își lasă din nou inspirația creatoare să zburde în „Lumini neon”, o piesă care vorbește despre aspirații și tentații.

„Lumini neon” este o piesă care poate fi privită ca o incursiune în parcursul artistic al lui Amedeo, care a pornit la drum cu dorință și determinare, care a cunoscut ispite și s-a abătut, dar care s-a întors mereu pe aceeași cale care-l caracterizează în totalitate.  

Citește și: Amedeo a lansat „Mai vară” alături de Alexandra Stan

Un mix între pop și dance, „Lumini neon” este ca un rezumat inspirat din viața artistului Amedeo 

Noua piesă a lui Amedeo este ca un mix perfect între ritmuri vibrante și fresh, alături de versuri care spun povești și care pot avea o semnificație diferită pentru fiecare ascultător în parte. În fond, acesta este unul dintre atuurile lui Amedeo: vorbește pentru fiecare om în parte prin intermediul creațiilor lui muzicale. 

„Am început să creez muzică din dorința de a transmite oamenilor curaj să își urmeze calea.

Vin dintr-un mediu în care visurile rămân vise și unde visătorii sunt descurajați. De aceea m-am ambiționat să vreau mai mult de la mine. Mereu am urmărit să rup unele convenții și să transmit publicului că se poate, indiferent sub ce formă ar veni schimbarea. De-a lungul anilor, pregătindu-mă pentru aceste momente, am reușit să mă pierd din loc în loc în încăpățânarea mea de a face totul ca la carte, iar aceste repercursiuni mă urmăresc. Am scris  Lumini neon  ca pe o compilație de stări, reprezentând condiția artistului care însumează o serie de provocări și ispite de tot felul, în drumul său către succes”
, a povestit Amedeo.

Amedeo este un tânăr artist care a intrat pentru prima dată în atenția publicului după apariția la „Vocea României”, în 2017, când a reușit să ajungă până la live-uri, în echipa lui Tudor Chirilă. De atunci, cariera lui Amedeo a fost într-o continuă ascensiune. Prima piesă, „Ard Tot”, lansată în septembrie 2021, alături de Oana Marinescu, a reușit să strângă peste 600.000 de streamuri pe Spotify. În plus, „Ard Tot” a fost și în mai multe topuri ale radiourilor importante din România. 

Amedeo este genul de artist care atrage colaborări interesante. Motiv pentru care, după lansarea piesei „Mai vară”, a apărut și o colaborare cu Alexandra Stan pentru această piesă. Versiunea a doua, alături de Alexandra Stan, a captat atenția oamenilor și a intrat în heavy rotation în cadrul radiourilor de top din țară.