Stiri

Alexandrina îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 5 mai. Câţi ani împlineşte cântăreaţa?

Alexandrina îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 5 mai. Câţi ani împlineşte cântăreaţa
[Sursa foto: Facebook ]
Alexandrina Hristov îşi va celebra ziua de naştere pe 5 mai.

Cântăreaţă, actriţă, dar şi pictor, Alexandrina Hristov este o artistă completă. Basarabeanca îşi va sărbători ziua de naştere pe 5 mai, iar mulţi se întreabă ce vârstă împlineşte.

Ce vârstă împlineşte Alexandrina. Pe 5 mai îşi sărbătoreşte ziua de naştere

Alexandrina s-a născut pe 5 mai 1978, la Chişinău, într-o familie de artişti. Tatăl său este celebrul pictor Victor Hristov, în timp ce mama sa este actriţă.

Având asemenea surse de inspiraţi în familie, Alexandrina s-a apropiat de artă încă de la o vârstă fragedă, iar pe când avea 8 ani, deja cânta la pian şi îşi compunea propriile melodii. Alexandrina a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău şi de atunci s-a apropiat şi mai mult de teatru şi de pictură.

Alexandrina îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 5 mai. Câţi ani împlineşte cântăreaţa

Din 2005, artista şi familia sa au hotărât să se mute în România şi se pare că decizia a fost una excelentă. A început să concerteze la Cafe Deko, iar patru ani mai târziu, Alexandrina a lansat primul său album, intitulat "Flori de lut". Piesele "Printre flori"("Among flowers"), "Roule le taxi" şi "Maria (de leagăn)" i-au adus popularitatea în ţara noastră. De-a lungul anilor, artista a susţinut tot mai multe concerte, fiind prezentă la multe festivaluri mari din ţară, precum Untold, Gărâna Jazz Festival sau Transilvania International Film Festival. 

Acum, se poate spune să Alexandrina a ajuns la maturitatea carierei sale artistice, la aproape 44 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 5 mai. 

Alexandrina îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 5 mai. Câţi ani împlineşte cântăreaţa

Alexandrina, în line-up la Catedral Music Festival

Alexandrina a fost confirmată în line-ul la Catedral Music Festival, care va avea loc în Iaşi, în perioada 20-21 mai. Artista va concerta pe 20 mai, iar pe scena festivalului vor mai urca Milky Chance, Sevdaliza, Moonlight Breakfast, Dimitri’s Bats şi Zimbru. Se anunţă un spectacol senzaţional la Catedral, mai ales că scena a fost proiectată de o echipă de artiști îndrumați de Andrei Cozlac, distins de UNITER cu două premii pentru video mapping, în 2020 și în 2022.