Stiri mondene

Alessandro Michele, designerul Gucci, părăsește casa de modă după opt ani: ”Se încheie pentru mine o călătorie extraordinară”

Alessandro Michele, designerul Gucci, părăsește casa de modă după opt ani:
Alessandro Michele părăsește Gucci [Sursa foto: Instagram]
Alessandro Michele a anunțat că pleacă oficial de la Gucci după șapte ani. Mesajul transmis de celebrul director de creație.

După 8 ani de carieră, Alessandro Michele, directorul de creaţie al Gucci, s-a retras din funcţie şi a încetat să mai creeze pentru brandul de lux.  Marco Bizzarri, Președinte și CEO Gucci, a ținut să îi mulțumească public lui Alessandro Michele. Îi este recunoscător pentru munca depusă și dedicarea din ultimii opt ani. Pentru viziune și dragostea necondiționată față de acest brand.

Alessandro Michele părăsește Gucci
Alessandro Michele părăsește Gucci[Sursa foto: Instagram]

„Pasiunea, imaginația, ingeniozitatea și cultura lui au readus Gucci în centrul atenției.

Acolo unde îi este locul. Îi doresc un nou capitol minunat al călătoriei sale creative”, este declarația lui François-Henri Pinault.

Citește și: Dimineața Nebună. Brandurile renunță la Kanye West! Rapperul nu mai este miliardar: „Nu banii mă fac cine sunt”. Audio

Alessandro Michele, primele declarații după ce s-a aflat că părăsește Gucci: „A  fost casa mea, familia mea adoptivă”

La rândul lui, Alessandro Michele a spus despre Gucci că este casa sa, familia sa adoptivă. A mulțumit întregii echipe și tuturor celor ce l-au susținut în acești ani. Motivul invocat de celebrul creator este că fiecare își dorește să urmeze propriul drum și că perspectivele sunt diferite. Astfel, lasă în urmă una dintre cele mai extravagante stiluri propuse vreodată pentru casa italienească de renume, și o arhivă bogată în ținute inconfundabile pe care numeroși artiști le-au îndrăgit și le-au purtat cu onoare. 

Citește și: Cea mai recentă campanie a brandului Balenciaga a iscat un scandal colosal. Două fetițe au fost fotografiate alături de ursuleți care aveau accesorii erotice

„Sunt momente în care căile se despart din cauza perspectivelor diferite pe care fiecare dintre noi le poate avea. Astăzi se încheie pentru mine o călătorie extraordinară, care durează mai bine de 20 de ani, în cadrul unei companii căreia i-am dedicat neobosit toată dragostea și pasiunea creativă. În această perioadă lungă, Gucci a fost casa mea, familia mea adoptivă. Această familie extinsă, tuturor persoanelor care au îngrijit-o și au susținut-o, le transmit cele mai sincere mulțumiri, cea mai mare și mai sinceră îmbrățișare.”, a spus Alessandro Michele.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Alessandro Michele (@alessandro_michele)

Alessandro Michele
Alessandro Michele[Sursa foto: Instagram]

Designerul în vârstă de 49 de ani, şi-a început activitatea la Gucci în 2015, ca designer de genţi. Deşi nu se mai aflase la conducerea unei mărci importante, creatorul de modă a evoluat rapid şi a fost numit, de revista Time, printre cele mai influente 100 de persoane din 2017.