Stiri

Admitere liceu 2022. Cum se face repartizarea şi cum se completează corect fişa de admitere

Admitere liceu 2022. Cum se face repartizarea şi cum se completează corect fişa de admitere
[Sursa foto: Facebook ]
Admitere liceu 2022. Elevii care au promovat la Evaluarea Naţională 2022 se pot înscrie la liceu, începând cu 4 iulie. Iată cum se completează fişa de admitere şi cum se face repartizarea!

Admitere liceu 2022. Elevii au scăpat de emoţiile Evaluării Naţionale, însă urmează cele legate de admiterea la liceu. Începând cu 4 iulie, elevii care au promovat vor completa fişa de admitere la liceu, iar pe 14 iulie vor afla la ce liceu au fost repartizaţi.

Citeste si: Rezultate BAC 2022: Edu.ro a publicat notele! Rata de promovare a depășit 73%

Admitere liceu 2022. Pe 4 iulie încep înscrierile

Elevii care au promovat examenele la Evaluarea Naţională trebuie să completeze fişa de înscriere la liceu în perioada 4-11 iulie. Aceştia vor afla la ce liceu au fost repartizaţi pe 14 iulie. Admiterea la liceu se face pe baza mediei obţinute la Evaluarea Naţională şi a celei din cei patru ani de şcoală, după cum urmează:

MA= 0,2 x ABS+ 0,8 x EN, unde MA înseamnă media de admitere, ABS înseamnă media generală de absolvire a claselor V-VIII, iar EN reprezintă media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Admitere liceu 2022. Cum se face repartizarea şi cum se completează corect fişa de admitere

Candidaţii vor completa cererea de înscriere la liceu în prezenţa părinţilor sau a reprezentanţilor legali şi a dirigintelui clasei. Atât elevul, cât şi părinţii şi dirigintele vor semna fişa de admitere la liceu. Fişa trebuie completată cu mare atenţie, pentru ca un cod trecut greşit să nu ducă la o repartizare nedorită. 

Elevii trebuie să completeze pe primele locuri ale fişei, opţiunile pe care şi le doresc cel mai mult, chiar dacă nu sunt siguri că media le permite să ajungă în acele licee.

Condidaţii trebuie să continue cu opţiunile care le-ar plăcea şi să încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite. Numărul mare de opţiuni de pe fişă nu are cum să dăuneze, pentru că un candidat va fi repartizat la prima opţiune la care mai sunt locuri disponibile. 

Admitere liceu 2022. Cum se face repartizarea şi cum se completează corect fişa de admitere

Cum se face repartizarea la liceu în 2022

Softul de admitere începe cu candidatul care are cea mai mare medie și continuă în ordine descrescătoare.

Softul examinează prima opțiune de pe fișă a candidattului. În cazul în care mai sunt locuri disponibile, candidatul este repartizat la acea specializare, dacă nu mai sunt locuri, softul trece la a doua opțiune. Dacă este nevoie va trece la a treia opțiune și tot așa, până se găsește o specializare cu locuri disponibile. În cazul în care se trece în acest fel prin toate opțiunile din fișă dar nu mai sunt locuri disponibile la niciuna, elevul rămâne nerepartizat.