Stiri

9 octombrie 2022. Ziua Mondială a Poștei

Ziua Mondială a Poștei
Ziua Mondială a Poștei este sărbătorită pe data de 9 octombrie [Sursa foto: PixaBay]
Ziua Mondială a Poștei este sărbătorită pe data de 9 octombrie. Ce semnifică această zi?

Ziua Mondială a Poștei este celebrată în fiecare an, pe data de 9 octombrie. În ciuda evoluției tehnologiei, poșta a rămas în continuare o modalitate de a lua legătura cu oamenii dragi plecați în alte orașe sau țări străine. De asemenea, acest tip de transport de corespondență continuă să se dezvolte și începe să țină pasul cu noile tehnologii.

Ziua Mondială a Poștei marchează înființarea, în 1874, a Uniunii Generale a Poștelor, prin semnarea Tratatului de la Berna (Elveţia).

Ziua mondială a poștei a fost declarată la această dată de Congresul Uniunii Poștale Universale (UPU), desfășurat la Tokyo, în Japonia, în 1969, potrivit site-ului  www.upu.int. Printre țările prezente s-a aflat și România.

Citeste si: Ziua Educației 2022: Mesaje, urări și felicitări pentru profesori, învățători și elevi!

România este membru fondator alături de alte 21 de state.

În prezent, Uniunea Poștală Universală are afiliate administrații poștale din 192 de țări.

Poșta este o instituție publică care asigură transportul și distribuirea corespondenței sau a coletelor. Timp de sute de ani, oamenii care doreau să comunice între ei, dar se aflau la distanțe considerabile unii de alții, aveau o singură soluție și anume să scrie scrisori, pe care ulterior le duceau la poștă.

Ziua Mondială a Poștei
Ce semnificație are Ziua Mondială a Poștei   [Sursa foto: PixaBay]

9 octombrie 2022. Ziua Mondială a Poștei. Ce semnificație are această zi

Ziua Mondială a Păcii are scopul de a promova și conștientiza rolul sectorului poștal în viața oamenilor și a societăților de afaceri, contribuția sa la dezvoltarea socială și economică a țărilor.

În această zi, țările membre ale Uniunii Poștale Universale, printre care se află și România, au misiunea de întreprinde programe prin care să transmită mesajele lor și să facă cunoscute activitățile proprii în rândul publicului și a mass-media la nivel național, potrivit Agerpres.

În mesajul de Ziua mondială a poștei 2020, directorul general al Uniunii Poștale Universale, Bishar Hussein, a spus că trebuie recunoscute sacrificiile incredibile făcute de operatorii poștali și de personalul oficiilor poștale în timpul pandemiei globale COVID-19.