Stiri

9 martie 2022! Păpușa Barbie împlinește 63 de ani. Audio

9 martie 2022! Păpușa Barbie împlinește 63 de ani. Audio
Pe 9 martie este ziua de naștere a Păpușii și a personajului din desene animate Barbie.

Barbie împlinește anul acesta 63 de ani de când a fost creată. Păpușa atât de iubită de fetițe a fost creată în 1959 și și-a făcut debutul la Târgul Internațional de Jucării din New York. 

Citeste si: Dimineața Nebună: Un bărbat s-a însurat cu surori triplete în aceeași zi: „A fost ca un vis”! Toate îl ceruseră de bărbat- AUDIO

La mulți ani, Barbie! Lucruri mai puțin știute despre păpușa preferată a fetițelor. Care este numele ei real?

Conceput de Ruth Handler, soția co-fondatorul Mattel Inc., Barbie a fost creată pentru a le permite fetelor să-și imagineze cum ar putea fi viața lor în viitor. Pe numele ei real Barbara Millicent Roberts, Barbie a avut peste 150 de cariere, de la o asistentă medicală la un astronaut. Ruth Handler  s-a inspirat în crearea lui Barbie după ce a observat că fiica sa se juca cu păpuşile de hârtie, populare la acea vreme, observând că se distra oferindu-le acestora roluri de adulţi. Atunci s-a gândit că piaţa jucăriilor avea nevoie de ceva mai mult. O excursie în Germania unde a văzut un model de păpusă pe gustul ei a convins-o că și ea trebuie să creeze o astfel de jucărie care avea să schimbe viața multor fetițe, dar și băeiței, pentru că da, mai sunt și băieți care se joacă cu păpușile. 

Barbie a fost o doamnă singură timp de 2 ani și în 1961, cererea copleșitoare l-a determinat pe Handler să creeze un iubit pentru ea- Ken. 

Conform unui studiu făcut de National Today, pe un corpus de 1000 de persoane, 33% dintre bărbați s-au jucat cu Barbie în copilărie. 65% dintre acești bărbați au încetat să se mai joace cu Barbie înainte de vârsta de 10 ani, în timp ce alți 35% s-au oprit după vârsta de 10 ani. 

Alte curiozități despre Barbie: 

29% dintre americani obișnuiau să dețină o colecție de păpuși Barbie

25% dintre americani obișnuiau să-i taie părul păpușii Barbie 

5% dintre bărbați cred că băieții nu au voie să se joace cu Barbie