Stiri

8 februarie 2022. Ziua Internațională a Siguranței pe Internet

8 februarie 2022. Ziua Internațională a Siguranței pe Internet
8 februarie 2022. Ziua Internațională a Siguranței pe Internet [Sursa foto: PixaBay]
În a doua săptămână din luna februarie, marți, se celebrează Ziua Internațională a Siguranței pe Internet. Cum a luat naștere sărbătoarea și ce scop are?!

E de la sine înțeles deja că interentul a devenit o parte importantă a vieții noastre. Internetul ne scoate din încurcătură de cele mai multe ori când avem nevoie de vreun sfat, rețetă de mâncare sau chiar atunci când nu avem dispoziția necesară să mergem la mall pentru a căuta un cadou, așa că recurgem la cumpărăturile online. 

În ultimii ani, internetul a cunoscut o dezvoltare accelerată și este un sentiment extraordinar să ai o cantitate infinită de acces la informații și divertisment la îndemâna ta. 

Citeste si: 8 februarie 2022! Ziua râsului și a fericirii

8 februarie 2022. Ziua Internațională a Siguranței pe Internet. Care este scopul acestei zile

Această zi are ca scop creșterea gradului de conștientizare  pentru un Internet mai bun și mai sigur, în care tehnologie este folosită nu doar în condiții de siguranță ci și într-un mod responsabil, critic și creativ.

Publicul țintă sunt copiii, tinerii, părinții, profesorii dar și industria și factorii de decizie, pentru a încuraja toate mediile să se responsabilizeze și să-și canalizeze eforturile pentru crearea unui Internet mai bun.

8 februarie 2022. Ziua Internațională a Siguranței pe Internet
8 februarie 2022. Ziua Internațională a Siguranței pe Internet[Sursa foto: PixaBay]

Ziua Siguranței pe Internet este o zi care este recunoscută în aproape 130 de țări și a început să fie sărbătorită odată cu anul 2008 în cele mai multe dintre țări, în vreme ce în România a început să fie celebrată în 2004, notează Informateca

Google amintește de această zi în secțiunea de joa a motorului de căutare și îi invită pe utilizatorii săi să afle mai multe despre această zi.

Anul acesta tema abordată este „All fun and games? Exploring respect and relationships online”, potrivit  saferinternet.org.uk. Tema aleasă în acest an vizează în special copiii și rolul pe care tinerii îl au în crearea unui spațiu virual propice. 

Elevii, profesorii și părinții nu sunt singurele grupuri cărora le pasă de Ziua Siguranței pe Internet. Mărcile globale înțeleg importanța menținerii în siguranță a internetului mondial și pentru utilizatori. Facebook, Google și Twitter se angajează să susțină un internet mai bun și mai sigur, informează National Today.