Stiri

8 februarie 2022! Ziua râsului și a fericirii

8 februarie 2022! Ziua râsului și a fericirii
8 februarie 2022! Ziua râsului și a fericirii [Sursa foto: PixaBay]
An de an, pe 8 februarie este sărbătorită ziua râsului și a fericirii. Cum a luat naștere această zi?!

8 februarie este o zi pentru a râde și a vă bucura de numeroasele beneficii pe care le aduce râsul. Cel mai mare beneficiu al râsului este că ne îmbunătățește sănătatea. 

Citeste si: 13 februarie 2022. Ziua cererilor în căsătorie

Beneficiile râsului în viața noastră 

Râsul ne poate ridica starea de spirit, poate scădea stresul și tensiunea arterială și poate întări sistemul imunitar.

În felul acesta, râsul ne face bogați pentru că sănătatea este bogăție, până la urmă! Dar râsul poate contribui și la câștigurile noastre financiare prin îmbogățirea vieții noastre profesionale. Cei care râd tind adesea să fie mai fericiți – lucrătorii fericiți sunt mai productivi și sunt agreați de colegi. 

Istoria zilei râsului și a fericirii 

La fel ca multe alte sărbători de acest tip, nu se cunoaște cu exactitate modalitatea prin care a luat naștere această zi.

Cu toate acestea, trebuie să întelegem că aceasta este o sărbătoare care încurajează oamenii să râdă pentru a realiza că, dacă suntem fericiți, avem toate bogățiile de care vom avea nevoie vreodată. Prin urmare, pe 8 februarie în fiecare an, oamenii se reunesc pentru a împărtăși glume, pentru a râde și petrece timp de calitate unul cu celălalt.

8 februarie 2022! Ziua râsului și a fericirii
8 februarie 2022! Ziua râsului și a fericirii[Sursa foto: PixaBay]

Ceea ce majoritatea dintre noi ar putea să nu realizeze este că bebelușii pot râde înainte de a fi chiar aproape de a vorbi.

Bebelușii de până la 17 zile pot râde cu mult înainte de a începe să scoată sunete bolborositoare. Ei râd când găsesc ceva amuzant sau în timpul jocului. Așa este râsul înrădăcinat în noi! De fapt, o serie de studii științifice arată că în timpul unei conversații de 10 minute, o persoană obișnuită va râde de 5,5 până la 5,8 ori. Altceva pe care știința ne-a învățat este că chiar și actul de a zâmbi, indiferent dacă este autentic sau nu, poate îmbunătăți considerabil starea de spirit a unei persoane. Așadar, dacă ai o zi proastă și vrei să te simți mai bine, doar zâmbește.

8 februarie 2022! Ziua râsului și a fericirii
8 februarie 2022! Ziua râsului și a fericirii[Sursa foto: PixaBay]

Râsul i-a inspirat și pe oameni să creeze genul comediei, care este conceput să ne aducă umor sub formă de literatură, filme și emisiuni TV, glume și chiar muzică. Ne fac să simțim bucurie și ne inspiră să râdem- și de aceea ne acordăm sitcom-urilor sau filmelor de comedie preferate atunci când ne simțim dezamăgiți.