Stiri

8 august 2022: Dustin Hoffman împlinește 86 de ani. Ce avere are renumitul actor american?

hollywood
Dustin Hoffman împlinește luni, 8 august 2022, vârsta de 86 de ani [Sursa foto: Wikipedia]
Dustin Hoffman, unul dintre cei mai apreciați și talentați actori americani, împlinește luni, 8 august 2022, vârsta de 86 de ani.

Dustin Hoffman s-a născut pe data de 8 august 1937, în Los Angeles, și este unul dintre cei mai cunoscuți actori americani. Rolurile sale versatile i-au adus aprecierea a mii de iubitori de filme din întreaga lume. În momentul în care a renunțat la studiile din Santa Monica City College, după doar un an de studii, Dustin Hoffman a luat decizia de a urma un curs de actorie. La 19 ani, el s-a mutat în New York City, acolo unde a încercat să își facă un nume în industria filmului.

Citeste si: Sunt actori cunoscuți la Hollywood, însă sigur nu știai că se trag din România

Debutul lui Dustin Hoffman la Hollywood

Primul rol al actorului a fost în filmul „The Tiger Makes Out”, în anul 1967, iar rolul care l-a consacrat a venit mai târziu în același an. „The Graduate” este filmul care i-a schimbat viața lui Dustin Hoffman și spune povestea unui absolvent de facultate care este sedus de o femeie mai în vârstă. Deși i-a adus o nominalizare la Oscar, rolul din „The Graduate” nu i-a adus și premiul. Acest lucru s-a întâmplat ani mai târziu, când Hoffman a câștigat un Oscar pentru cel mai bun actor în filmul „Kramer vs Kramer” (1979). Cu aproape un deceniu mai târziu, actorul a câștigat din nou premiul pentru cel mai bun actor, în filmul „Rain Man” (1988). Pe lângă cele două premii Oscar, actorul american a fost recompensat cu 61 de distincții și a fost selectat la alte 54 de nominalizări, potrivit imdb.com.

Citeste si: Margot Robbie este oficial cea mai bine plătită actriță de la Hollywood! A încasat o sumă colosală pentru rolul din Barbie

Alte filme celebre în care Dustin Huffman a jucat roluri diverse sunt "Midnight Cowboy" (1969), "Little Big Man" (1970), "Straw Dogs" (1971), "Papillon" (1973), "Sleepers" (1996), potrivit Agerpres. De-a lungul anilor, el a lucrat cu actori renumiți precum Meryl Streep, Adam Sandler, Ben Stiller, Robert Redford etc.

hollywood
Dustin Hoffman este unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood [Sursa foto: Captura Video]

Ce avere are actorul Dustin Hoffman

Dustin Hoffman este unul dintre cei mai bine plătiți actori ai anilor '80. Rolurile sale versatile din filme i-au adus o avere estimată la 50 de milioane de dolari, potrivit Wealthygenius.com. Venitul actorului provine în cea mai mare parte din rolurile sale ca actor de filme, actor de voce și regizor de film, potrivit Pinetworth.com.