Stiri

7 septembrie 2022: Angela Gheorghiu îşi serbează ziua de naştere. Câţi ani împlineşte?

7 septembrie 2022: Angela Gheorghiu îşi serbează ziua de naştere.
[Sursa foto: Facebook ]
7 septembrie este ziua în care soprana Angela Gheorghiu îşi sărbătoreşte ziua de naştere.

Angela Gheorghiu, una dintre cele mai celebre soprane din lume, îşi serbează ziua de naştere pe 7 septembrie. Cu o zi înainte, în viaţa artistei a mai avut loc un eveniment important. A sărbătorit nouă ani de relaţie alături de iubitul său, care este cu 22 de ani mai tânăr. 

La mulţi ani, Angela Gheorghiu! Celebra soprană îşi serbează ziua de naştere

Angela Gheorghiu s-a născut în oraşul Adjud, pe 7 septembrie 1965 şi a făcut rapid trecerea de la micuţul său oraş natal la marile scene de operă din lume.

Soprana a dus numele României pe culmile succesului, datorită talentului său neasemuit. 7 septembrie este ziua în care celebra cântăreaţă de operă îşi serbează ziua de naştere. A împlinit 56 de ani, la 24 de ore după ce a sărbătorit un alt eveniment foarte important: nouă ani de relaţie alături de iubitul său.

7 septembrie 2022: Angela Gheorghiu îşi serbează ziua de naştere. Câţi ani împlineşte?

Angela Gheorghiu, poveste de dragoste alături de un bărbat cu 22 de ani mai tânăr

Angela Gheorghiu trăieşte o frumoasă poveste de dragoste alături de Mihai Ciortea, un medic stomatolog. Cei doi sunt împreună din anul 2013 şi au sărbătorit împlinirea a noua ani de relaţie la Viena. "Sărbătorim 9 ani de relație astăzi în Viena! Mulțumesc, Mihai, pentru că mi-ai arătat ce înseamnă dragostea adevărată. Ești și vei fi întotdeauna totul pentru mine", a scris Angela Gheorghiu pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angela Gheorghiu (@angelagheorghiu_official)

Înainte să îl întâlnească pe Mihai Ciortea, Angela Gheorghiu a fost căsătorită de două ori. Primul soţ al sopranei a fost Andrei Gheorghiu, fiul violonistului și profesorului Ștefan Gheorghiu. Apoi, cântăreaţa de operă s-a căsătorit cu Roberto Alagna, însă cei doi au divorțat în anul 2013.

Angela Gheorghiu a absolvit Conservatorul din București în anul 1990. În străinătate a cântat pentru prima dată la Basel, în Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti. A debutat în 1992 la Royal Opera House din Londra cu rolul Zerlina, în Don Giovanni, urmată de Mimì din La bohème de Giacomo Puccini, apoi în Adina la Opera de Stat din Viena și la Opera din Hamburg. În 1993 a debutat la Metropolitan Opera în La bohème. La Royal Opera House a triumfat în mult aplaudata Traviata de Giuseppe Verdi, dirijată de Sir Georg Solti, în 1994, spectacol pentru care, ca să poată fi transmis în direct, a fost anulat programul obișnuit de la BBC. Spectacolul a fost înregistrat de casa de discuri Decca.

Citeste si: Cum a murit Luciano Pavarotti. Au trecut 15 ani de la trecerea în neființă a celebrului tenor

De atunci, soprana Angela Gheorghiu a fost o prezență constantă în săli de operă și de concert din lumea întreagă: Viena, Paris, Milano, Londra, New York, Salzburg, Berlin, Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Philadelphia, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Balbeck, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Madrid, Barcelona, Praga, Montreal, Toronto, Moscova, Taipei, San Juan, Ljubljana, Shanghai, Oman, Frankfurt, Verona și altele.