Stiri

5 filme clasice pe care trebuie neapărat să le vezi măcar o dată

5 filme clasice pe care trebuie neapărat să le vezi măcar o dată
Scenă din Gone with the Wind [Sursa foto: Facebook ]
Dacă nu ai văzut aceste filme clasice cel puţin o dată în viaţă, este cazul să o faci.

 Sunt foarte multe filme, care chiar dacă au zeci de ani vechime, rămân printre capodoperele cinematografiei. Iată cinci dintre filmele clasice pe care ar trebui să le vezi cel puţin o dată în viaţă!

Cinci filme clasice care merită văzute măcar o dată în viaţă

 Casablanca (1942)

"Casablanca" este considerat ca fiind unul dintre filmele de referinţă din secoulul trecut. Deşi era considerat un film de primă mână, cu actori consacraţi, precum Humphrey Bogart, Ingrid Bergman și Paul Henreid, "Casablanca" a întrecut orice aşteptări.

A avut un buget uriaş la acea vreme, un milion de dolari, dar a avut încasări de şapte ori mai mari. Filmul a câştigat şi trei premii Oscar şi este difuzat chiar şi în vremurile noastre de televiziunile din întreaga lume.

 The Great Gambini (1937)

Acest film produs de Paramount Pictures spune povestea lui Grant Naylor, un bărbat îndrăgostit până peste cap de Ann Randall, care îşi doreşte însă să se căsătorească cu Stephen Danby.

Toţi sunt surprinşi când la spectacolul "The Great Gambini", magicianul prezice că Ann şi Stephen nu se vor căsători niciodată. Predicţia se adevereşte, bărbatul fiind găsit mort. O anchetă începe, iar firul duce către un vinovat surpriză.

 Gone with the Wind (1936)

Dintre toate aceste producţii clasice, "Pe Aripile Vântului" este probabil cel mai cunoscut film în România. Cu siguranţă, acesta a fost unul dintre cele mai de succes filme din istorie, cu opt premii Oscar câştigate şi cu 390 de milioane de dolari încasări.

În zilele noastre, această sumă ar însemna în jur de 1,4 miliarde de dolari. Clark Gable și Vivien Leigh sunt actorii care îi interpretează pe Rhett Butler și Scarlett O’Hara, doi îndrăgostiţi din timpul Războiului Civil din America. 

5 filme clasice pe care trebuie neapărat să le vezi măcar o dată
Scenă din Gone with the Wind[Sursa foto: Facebook ]

 The Good, The Bad and The Ugly (1966)

Acest film este considerat de către marele Quentin Tarantino cel mai bine regizat film din istorie. În acest Western, personaje principale sunt Clint Eastwood, "the Good", Lee Van Cleef, "the Bad" şi Eli Wallach as "the Ugly". Filmul a avut înacsări e peste 25 e milioane de dolari, cu un buget de sub 2 milioane.

 Breakfast at Tiffanny’s (1961) 

Acest film spune povestea unei tinere înrăgostite de lux şi opulenţă, care a pornit în căutarea unui soţ bogat. Se îndrăgosteşte însă de noul său vecin, întreţinut de o femeie mai în vârstă.