Stiri

4 septembrie 2022: Ziua nucilor de Macadamia. Ce beneficii ne aduc?

nuci macadamia
4 septembrie 2022: Ziua nucilor de Macadamia [Sursa foto: PixaBay]
Pe data de 4 setembrie 2022 se sărbătorește Ziua nucilor de Macadamia.

4 septembrie 2022: Ziua nucilor de Macadamia. Nucile de Macadamia reprezintă cea mai sănătoasă specie de nuci din întreaga lume, motiv pentru care sunt atât de populare în rândul cumpărătorilor. Acestea sunt originare din Australia, din copacii de Macadamia și au o aromă subtilă, asemănătoare untului și textura cremoasă.

În prezent, nucile de Macadamia sunt crescute în diverse locuri din lume, cum ar fi Brazilia, Costa Rica, Hawaii și Noua Zeelandă.

Această specie de nuci nu este la fel de populară și în România, însă începe să ajungă tot mai cunoscută, asta datorită beneficiilor pe care le aduc pentru sănătate, dar și gustul. V-am pregătit o listă cu beneficiile nucilor de Macadamia.

nuci macadamia
Ce beneficii ne aduc nucile Macadamia [Sursa foto: PixaBay]

Ziua nucilor de Macadamia. Ce beneficii ne aduc?

- Nucile Macadamia se deosebesc de alte feluri de nuci prin conținutul lor bogat de grăsimi (75%), bătând la acest capitol chiar și nucile pecan (a căror conținut de grăsimi depășește de asemenea 70%).

Citeste si: Ziua mondială a nucii de cocos: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre acest fruct

- Nucile de Macadamia previn bolile de inimă. Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au descoperit că un pumn de nuci de Macadamia în fiecare zi întârzie sau chiar elimină apariția bolilor de inimă, micșorând totodată riscul îngroşării arterelor.

- Nucile de Macadamia sunt bogate în nutrienți, sunt nuci bogate în calorii, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.

- Nucile Macadamia au un conținut redus de glucide și zahăr și au un conținut de fibre moderat. Această combinație le face puțin probabil să îți crească nivelul de zahăr din sânge, ceea ce poate fi deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet.

- Sunt o sursă foarte bună de antioxidanți. Nucile Macadamia pot ajuta în lupta cu diabetul, boala Alzheimer și bolile de inimă.

- Nucile Macadamia sunt indicate și în diete. Chiar dacă sunt bogate în calorii, acestea conțin proteine ​​și fibre, două substanțe nutritive cunoscute pentru a reduce foamea și pot deveni o gustare pe cinste în timpul dietelor.

Citeste si: Cele mai sănătoase fructe de toamnă. Ce beneficii ne aduc?

- Uleiul de Macadamia este la fel de benefic pentru piele și păr. Preparatul ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și are efect nutritiv.

- Alte beneficii: asigurarea proprietăților anticancerigene, îmbunătățirea sănătății creierului, creșterea longevității.