Stiri

Ziua mondială a nucii de cocos: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre acest fruct

Ziua mondială a nucii de cocos: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre acest fruct
Ziua mondială a nucii de cocos [Sursa foto: PixaBay]
Pe 2 septembrie sărbătorim ziua mondială a nucii de cocos. Iată o serie de lucruri importante despre acest fruct tropical.

Nu poți face o piña colada sau un curry thailandez decent fără ea, apa ei este o băutură excelentă pentru recuperare, iar coaja sa fibroasă, atunci când este arsă, respinge țânțarii- acestea sunt doar trei dintre multele motive excelente pentru a sărbători Ziua Mondială a Nucii de Cocos pe 2 septembrie, notează National Today

Citeste si: Horoscop 2 septembrie 2022: Este o zi cu multe reușite, dar și cu provocări pentru nativii zodiacului

Nuca de cocos, una dintre cele mai versatile plante de pe pământ

Unul dintre cele mai versatile produse ale naturii, nuca de cocos poate fi folosită pentru mâncare și băutură, preparate cosmetice și pentru decorare. Iată câteva idei pentru utilizarea acestui fruct minune tropical. 

Ziua mondială a nucii de cocos: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre acest fruct
Ziua mondială a nucii de cocos[Sursa foto: PixaBay]

Cu siguranță ai experimenatat nuca de cocos într-un fel sau altul. Dacă nu ai băut un smoothie sau un cocktail făcut cu lapte de cocos, cremă de cocos, apă de cocos, ulei de cocos sau fructele în sine, este posibil să-ți fi spălat fața, să vă fi spălat părul, hidratat sau exfoliat

cu un produs care conține nucă de cocos. Cojile de nucă de cocos pot fi folosite ca boluri, pe post de decor. 

Zece lucruri interesante despre nuca de cocos 

1. Produsele din nucă de cocos adaugă o cremoasă delicioasă oricărei băuturi sau feluri de mâncare. Un smoothie capătă un fler tropical, în timp ce chiar și cel mai simplu curry capătă profunzime din laptele de cocos. 

Ziua mondială a nucii de cocos: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre acest fruct
Ziua mondială a nucii de cocos[Sursa foto: PixaBay]

2. Nuca de cocos crudă este o gustare perfectă și conferă exact cantitatea potrivită de mestecat produselor de copt. Și dacă nuca de cocos nu are adăugat zahăr, va funcționa bine atât în mâncăruri sărate, cât și în cele dulci.

3. Nuca de cocos este extrem de hrănitoare, fiind bogată în fier, magneziu, fibre și proteine.

4.

Apa de cocos oferă potasiu și sodiu.

5. În cantități moderate, uleiul de cocos- un acid gras cu lanț mediu- nu este dăunător. Și produsele din nucă de cocos joacă un rol important în dietele fără gluten, fără soia și vegane. 

6. De la înțepăturile de țânțari până la anti-îmbătrânire, uleiul de cocos este util în vindecarea pielii de cicatrici, cruste și răni, precum și în prevenirea pielii îmbătrânite. 

7. Indienii folosesc uleiul de cocos pentru a-și hrăni părul- nu numai că este un balsam bun pentru păr, lăsându-l moale, dar rezolvă o serie de probleme ale părului, cum ar fi firele despicate. 

8. Datorită conținutului lor scăzut de calorii și bogat în fibre, diabeticii pot mânca mai multe nuci de cocos pentru a ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge. 

9. Ca sursă de antioxidanți, consumul de nucă de cocos și consumul de apă pot crește imunitatea și pot lupta împotriva bolilor. 

10. În ultimi ani, popularitatea produselelor pe bază de nucă de cocos a explodat, peste tot în lume. Astfel, în doar 5 ani, cererea de apă de cocos a devenit de 4 ori mai mare, cererea de zahar de cocos s-a triplat, iar cea de ulei de cocos s-a mărit de 8 ori.