Stiri

4 octombrie 2022: Ziua Taco. O rețetă delicioasă pe care o poți încerca la tine acasă

4 octombrie 2022: Ziua Taco
4 octombrie 2022: Ziua Taco [Sursa foto: PixaBay]
Ziua Taco este sărbătorită în fiecare an pe 4 octombrie. Iată cele mai delicioase preparate pe care le poți prepara la tine în bucătărie.

Taco, cel mai renumit și consumat fel de mâncare al bucătăriei mexicane, este ajuns de mult la urechile românilor, însă mulți se dau în lături când vine vorba să-l gătească în propria lor bucatarie și preferă să se rezume doar la al mânca preparat de alte persoane. Deși, multe persoane petrec sărbătorirea acestei zile, în fiecare zi de marți, denumită „Marțea Taco-ului”, unii o celebrează doar o dată pe an, cu ocazia zilei dedicate acestei mâncări. 

4 octombrie 2022: Ziua Taco
4 octombrie 2022: Ziua Taco[Sursa foto: PixaBay]

Istoria zilei internaționale taco

Această zi este sărbătorită în fiecare an pe data de 4 octombrie. Este foarte cunoscută zona din care este originar acest fel de mâncare, însă, primele referințe s-au făcut despre numele acestui produs, în secolul al 19-lea, doar că, nu este foarte sigur acest secol, deoarece conquistadorul Cortez a făcut anumite menționări despre aceste foi de tortilla, încă din anul 1520.

Citeste si: 1 octombrie 2022: Ziua Internațională a Muzicii. Iată care sunt beneficiile acesteia și cum o poți sărbători și tu!

Întorcându-ne în acele zile, acest fel de mâncare avea niște foi de tortilla moi sau înmuiate în ceva, iar cele de astăzi, nu se prea aseamănă cu cele de atunci, fiind mai tari, această rețetă fiind ca o inovație sau o reinterpretare. Cum americanii și-au pus amprenta pe acesta, taco-ul, această mâncare delicioasă, a ajuns să evolueze, să fie preschimbată și să se transforme în ceva mai mult sau mai puțin instituționalizat. Iar de aceea s-a creat și ziua internațională a taco-ului.

4 octombrie 2022: Ziua Taco
4 octombrie 2022: Ziua Taco[Sursa foto: PixaBay]

Rețete delicioase pe care le poți încerca la tine acasă

Sunt foarte multe combinații posibile când vine vorba de prepararea unui taco, atât acasă, cât și la o petrecere. Poți începe cu o umplutură de bază, din vită, pui, pește, fructe de mare, fasole sau legume, iar apoi, mixează și amestecă sosurile tale preferate.

Taco cu pui și brânză

40 g brânză de cheddar

4 fillete de piept de pui (fiecare de 120 g)

Sare, piper negru, piper de cayenne, chili

1 lingură de ulei de măsline

2 linguri de sos de chili (dulce)

Clătiți pieptul de pui sub apă rece, se usucă și se condimentează cu sare și piper. Se încălzește uleiul într-o tigaie și se prăjește filetul de pui pe fiecare parte timp de 3-4 minute. Acoperiți tigaia cu un capac și fierbeți în suc propriu până când fierte. Apoi tăiați în cuburi. Se amestecă sucul de lămâie cu piper de cayenne, sos de chili și sare. Se toarnă bucățile de pui cu acest amestec și se amestecă bine. Salata frunzele sunt spălate și uscate, tăiate în benzi. Tăiați ceapa în semne subțiri subțiri. Se toarna branza pe ras. Se amestecă totul cu carnea și se pune în frunze taco.

4 octombrie 2022: Ziua Taco
4 octombrie 2022: Ziua Taco[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: 1 Octombrie 2022: Ziua Internațională a Cafelei! Care este istoria acestei băuturi savuroase

Taco cu curcan și roșii

1 tija de praz (aproximativ 250 g)

250 g File de turc

1 lingură de ulei de măsline

1 buchet de busuioc

ardei de cayenne, sare

Tăiați prazul în jumătate și tăiați dungile, cu grosimea de 1 cm. Se spală fileurile de curcan, se usucă cu un prosop de hârtie și se taie în benzi înguste. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie neacoperită, se prăjește curcanul, sarea, piperul și se pune pe farfurie. Se pune ceapa într-o tigaie și se prăjește la foc mediu timp de 5 minute. Între timp, se spală roșiile, se taie în 8 bucăți și se adaugă la ceapă. Se adaugă, de asemenea, file de curcan. Se prăjește împreună la foc mediu timp de 2 minute. Adăugați la carne tocată fin bazilul, roșiile uscate, sarea și piperul de cayenne. Puneți amestecul rezultat în tacos și decorați-l cu frunze de busuioc. 

4 octombrie 2022: Ziua Taco
4 octombrie 2022: Ziua Taco[Sursa foto: PixaBay]