Stiri

3 idei pentru decorarea unei case moderne

3 idei pentru decorarea unei case moderne
3 idei pentru decorarea unei case moderne [Sursa foto: Pexels]
Cu toții ne dorim să avem case cât mai frumoase și mai moderne, puse la punct cu ultimele tehnologii, ca să fie practice și confortabile.

Știm deja că un sistem de iluminat inteligent și aparatura electrocasnică de ultimă generație sunt un must într-o casă modernă, dar sunt și aspecte care ne scapă din vedere și am avea nevoie de câteva idei care să ne ajute să ne amenajăm casa la care visăm.

Citeste si: 17 septembrie 2022: Ziua Curățeniei. Trucuri care te vor ajuta să ai mereu casa lună

Vrei să ai o casă modernă? Iată 3 idei de care să ții cont:

Ce mobilier alegi

Într-o casă modernă, mobilierul este practic și confortabil. Pentru ca spațiul să fie cât mai liber și mai aerisit, renunță la corpurile masive și apelează la elemente multifuncționale, cum ar fi paturile cu lăzi de depozitare sau cele rabatabile, care se pot ridica pe perete în timpul zilei și astfel să-ți creezi cât mai mult spațiu liber, mese care se transformă în birouri și așa mai departe.

De asemenea, o idee excelentă ar fi ca în locul fotoliului clasic, în care te relaxezi la un film sau la emisiunea preferată, să alegi unul de masaj, care să te ajute să fii în formă și să scapi de dureri sâcâitoare de spate sau de picioare. Ai la dispoziție mai multe variante, cu mai multe dimensiuni și poți să vezi aici ce s-ar potrivi mai bine pentru casa ta. 

Decorațiuni și accesorii

Spațiile de locuit moderne sunt libere și aerisite, astfel că elementele de decor vor fi puține și pe cât posibil utile. Dacă îți place în mod deosebit un vas, transformă-l în vază pentru flori și dacă te-ai îndrăgostit de o oglindă, asigură-te că o și folosești, ceea ce înseamnă că trebuie amplasată acolo unde ar fi nevoie de ea- în dormitor sau în holul de la intrare, unde îți aranjezi ținuta. Dacă ai obiecte sau fotografii din vacanțe care ți-au plăcut foarte mult, amplasează-le pe o poliță și evită să le pui pe noptiere sau pe masa de cafea. Renunță la covoarele foarte mari care să-ți acopere toată pardoseala și alege perdele din materiale ușoare, naturale, care să dea un aspect prietenos casei.

Culori

Tendințele actuale ne îndreaptă atenția tot mai mult spre culori vesele și luminoase, care creează spații mai prietenoase și mai primitoare. Bineînțeles că cel mai simplu este să amenajezi o casă în nuanțe neutre și este în regulă, pentru că se poartă, dar dacă alegi câteva elemente în culori la modă- verde, turcoaz, albastru, galben, portocaliu- decorul se va schimba complet. Poți să alegi câteva elemente de decor colorate, o canapea, un covor sau un corp de iluminat și vei vedea o transformare completă. Pe Better Homes and Gardens vei găsi o mulțime de idei în privința schemelor cromatice pe care le poți utiliza pentru un spațiu de locuit modern.