Stiri

28 februarie 2022! Ziua naţională a dormitului în public

28 februarie 2022! Ziua naţională a dormitului în public
28 februarie 2022! Ziua naţională a dormitului în public
Americamii sărbătoresc an de an pe 28 februarie ziua națională a dormitului în public.

În cazul în care nu ai reușit să te odihnești cum trebuie noaptea trecută și ai vrea să mai ațipești un pic în drum spre muncă sau chiar la muncă, o poți face fără probleme pentru că azi este ziua dormitului în public.

Citeste si: Ziua arahidelor invelite în ciocolată

Istoria zilei naționale a dormitului în public. Cine a fondat această sărbătoare?! 

Aproape o treime dintre americani dorm mai puțin de șase ore pe noapte. Având în vedere că numărul recomandat de ore de somn pe care ar trebui să le avem în fiecare noapte este de opt ore, vorbim despre o lipsă gravă de somn pentru un procent destul de mare de oameni.

28 februarie 2022! Ziua naţională a dormitului în public
28 februarie 2022! Ziua naţională a dormitului în public

Astfel, nu știe cu exactitate cine a fost fondatorul acestei zile naționale, dar cu siguranță s-a inspirat de undeva.

Poate că văzuse atât de mulți dintre colegii americani adormiți în public, încât a simțit că trebuie să le dea permisiunea de a dormi în public doar pentru o zi. Dacă vă acordați câteva momente pentru a vă gândi la toate momentele în care ați adormit în public, vă veți da seama că nu este deloc o întâmplare rară! Cheia pentru astăzi este pregătirea. Dacă vrei să fii un dormitor public, cu un sac de dormit îți vei face treaba.
Dacă încă ești puțin inconfortabil să dormi în public, vei dori niște ochelari de soare, o pălărie sau un ziar. 

Parlamentarii români au fost adesea surprinși dormind la locul de muncă 

De-a lungul timpului, imaginile cu parlamentarii români care dormeau în fotoliile de la Camera Deputaților au devenit virale. Cetățenii nici nu știau dacă e de râs sau de plâns, însă astăz, de ziua dormitului în public, amintim câteva nume de politicieni care au fost suprinși dormind chiar la muncă, fără să fie ziua somnului în public. 

Daniel Ghiță de la PSD a fost surprins dormind în Camera Deputaților. 

28 februarie 2022! Ziua naţională a dormitului în public
28 februarie 2022! Ziua naţională a dormitului în public[Sursa foto: Facebook]

Deputatul clujean Florin Stamatian a fost surprins în plenul Parlamentului dormind în sală în timp ce unul dintre colegii lui din PNL, Ionuț Stroe, prezenta moțiunea simplă “PSD îngroapă Cultura chiar în anul celebrării Centenarului”. Imagini aici  

Și senatorul clujean Mihai Goți a fost surprins în timp ce ațipea în parlament, iar politicianul a avut și o reacție după ce a fost filmat în timp ce închisese ochii „pentru câteva clipe”.

„După ce am stat cinci zile şi nopţi treji ca să ne asigurăm că PSD nu face vreo măgărie şi în Parlament, un pesedist m-a surprins azi când am închis ochii, pentru câteva clipe, în Senat. Suntem vânaţi de pesedişti pentru orice, o bâlbă, o clipire, o neatenţie, ăsta e costul unei opoziţii pe bune. Dacă ăsta este preţul pe care trebuie să-l plătesc pentru zecile de ore de veghe, îmi asum să facă Gâdea şi Badea (şi cei ca ei) mişto de mine, accept”, a scris Goţiu pe pagina sa de Facebook.