Stiri

22 iunie 2022: Ziua eclerelor cu ciocolată

22 iunie 2022: Ziua eclerelor cu ciocolată
Ziua eclerelor cu ciocolată sărbătorește pe 22 iunie anual, un produs de patiserie delicios umplut cu cremă, acoperit cu ciocolată fină.

Ei bine, știm că francezii fac multe delicatese din aluat. Aceste produse de patiserie sunt făcute dintr-un aluat numit pate a choux. Și una dintre aceste produse de patiserie este Eclair. Îl țin într-o formă alungită folosind o pungă de patiserie. Odată copt, eclerul este ușor și crocant la exterior și gol pe interior, făcându-l perfect pentru a fi umplut cu ciocolată.

Citeste si: Mario Fresh și Alexia Eram, imagini inedite din vacanța romantică în Dubai! Cum s-au fotografiat cei doi

Cuvântul eclair provine din cuvântul francez, care înseamnă „fulger”. Legătura dintre cuvânt și această patiserie franceză rămâne neclară.

Citeste si: Horoscop 22 iunie 2022: Trei nativi au mare noroc astăzi

Originea eclerului

Originar în secolul al XIX-lea în Franța, eclerul a fost numit pentru prima dată pain à la Duchesse sau „petite Duchesse”.

Istoricii alimentelor cred că bucătarul francez Antonin Careme (1784-1833) a dezvoltat pentru prima dată eclerul.

Cartea de bucate din 1884 din Boston Cooking School, de doamna D.A. Lincoln, are prima rețetă cunoscută în limba engleză pentru eclere.

Citeste si: 24 august! Ziua Internațională a Vafelor. De unde provine acest desert

În unele regiuni ale Statelor Unite, Long Johns sunt comercializate sub denumirea de eclers.

Cu toate acestea, cele două nu sunt chiar identice. Long Johns sunt făcute cu aluat de gogoși și de obicei umplute cu budincă de vanilie sau cremă. Eclerul, pe de altă parte, necesită puțin mai mult efort și cheltuială.

Știai că aluatul eclerului este de exact același tip ca și cel al profiterolului?

Datorită eleganței, frumuseții și, bineînțeles, gustului său minunat, eclerul a fost mult influențat de bucătarii curților regale, care s-au întrecut să-l decoreze în timp cât mai spectaculos și să-i aducă mereu îmbunătățiri.

Și astăzi, cofetarii lumii continuă să inventeze pentru clasicul și elegantul ecler creme, glazuri și arome din cele mai sofisticate sau neobișnuite.