Stiri

24 august! Ziua Internațională a Vafelor. De unde provine acest desert

24 august! Ziua Internațională a Vafelor. De unde provine acest desert
24 august! Ziua Internațională a Vafelor. De unde provine acest desert [Sursa foto: Pinterest]
24 august este ziua în care americanii sărbătoresc minunatele vafe, desertul extrem de simplu și delicios.

24 august este ziua internațională a vafe-lor, un desert pe cât de simplu pe atât de delicios. Poate fi servit alături de sirop, gem sau diverse fructe care sunt pe placul tău. Așadar, pregătește siropul și bucură-te de desertul atât de simplu și rapid.

Istoria vafelor! Cum a luat naștere acest desert?! 

Vafele contemporane de care ne bucurăm astăzi provin din Franța și Belgia, însă primele vafe provin din Grecia Antică și erau făcute din făină de cereale și apă, informează National Today. În acea perioadă prăjiturile se coceau între plăcile fierbinți din metal.

În Evul Mediu vafele erau făcute folosind plăci rotunde cu imagini ale lui Isus, Răstignirea și alte scene și simboluri religioase. De-a lungul secolelor, atât ingredientele, cât și metodele de gătit pentru fabricarea vafelor au evoluat până când au ajuns în cele din urmă pe una dintre zecile de soiuri comune pe care le iubim astăzi.

Vafe-le belgiene și-au făcut drum spre America în timpul Târgului Mondial din Seattle din 1962, dar au devenit populare abia atunci când Târgul Mondial a fost găzduit în Queens, New York. Vafele au fost inițial cunoscute sub numele de „vafe de Bruxelles”. Factorii definitori sunt exteriorul său crocant și interiorul ușor, aerisit și pufos. A fost servit atât simplu, cât și cu frișcă și căpșuni feliate. Nimeni nu a fost într-adevăr atras de „Bruxelles Waffle”, dar familia care le-a vândut în Queens și-a dat seama că se datorează numelui. De îndată ce au făcut publicitate ca fiind vafe belgiane, au observat o creștere a interesului și popularității în rândul consumatorilor.