Stiri

21 iunie 2022: Ziua Internaţională a Yoga

  21 iunie 2022: Ziua Internaţională a Yoga
  21 iunie 2022: Ziua Internaţională a Yoga
Sărbătorită pe 21 iunie, Ziua Internațională a Yoga celebrează importanța fizică și spirituală pe care yoga a adus-o pe scena mondială.

Istoria Yoga- practică veche de 5.000 de ani

De Ziua Internațională a Yoga, oamenii din întreaga lume sunt pregătiți să-și scoată covorașele de yoga și să înceapă să facă mișcare, dar s-ar putea să nu fie conștienți de faptul că yoga datează de secole.
Yoga este considerată a fi o practică străveche care a apărut acum 5.000 de ani în India. Yoga a fost dezvoltată ca o modalitate de a interconecta mintea, corpul și sufletul pentru a ajunge mai aproape de iluminare.

Pe măsură ce practica a devenit populară în vest, a devenit populară ca o metodă de exerciții și relaxare, cu pretenții de a ajuta la bunăstarea generală a corpului, de a atenua leziunile fizice și durerea cronică.

Citeste si: 21 iunie 2022! Ziua Europeană a Muzicii

Ideea Zilei Internaționale a Yoga a fost propusă pentru prima dată de prim-ministrul Narendra Modi pe 27 septembrie 2014, în timpul discursului său la Adunarea Generală a ONU, unde o rezoluție de stabilire a zilei de 21 iunie drept Zi internațională a Yoga a fost introdusă de ambasadorul Indiei, Asoke Kumar Mukerji.

  21 iunie 2022: Ziua Internaţională a Yoga
 21 iunie 2022: Ziua Internaţională a Yoga

Data de 21 iunie a fost aleasă deoarece este Solstițiul de vară, ziua în care există cel mai mult soare din toate celelalte zile ale anului. În general, a primit sprijin din partea a 177 de națiuni, cel mai mare număr de co-sponsori pentru orice rezoluție a ONU, care a proclamat 21 iunie drept Ziua Internațională a Yoga.

Citeste si: Horoscop zilnic luni, 20 iunie 2022: Un început confuz de săptămână pentru mai multe zodii

Pe 21 iunie 2015, aproape 36.000 de persoane, inclusiv prim-ministrul Modi și multe alte personalități politice de mare profil din întreaga lume, au efectuat 21 de asane (posturi de yoga) timp de 35 de minute la New Delhi, în ceea ce a fost prima Zi internațională a yoga., iar ziua a fost sărbătorită pe tot globul de atunci.