Stiri

21 iunie 2022: Ziua Internaţională a Selfie-ului

21 iunie 2022: Ziua Internaţională a Selfie-ului
Datorită rețelelor sociale și smartphone-ului, 21 iunie recunoaște o formă de autoportret care nu ar putea exista fără ele.

Astăzi este Ziua Națională a Selfie-ului! Suntem încurajați să facem selfie-uri creative și să le distribuim pe rețelele sociale.

Cuvântul în sine se află acum în dicționarul Oxford. Popularitatea realizării acestor autoportrete continuă să crească. Iar capacitatea de a le face devine mai ușor tot timpul. Selfie stick-urile și telefoanele cu cameră multifuncțională fac ca este prea convenabil să faci astfel de fotografii, precum și selfie-uri de grup (alias grupări).

21 iunie 2022: Ziua Internaţională a Selfie-ului
21 iunie 2022: Ziua Internaţională a Selfie-ului[Sursa foto: PixaBay]

Pentru majoritatea oamenilor selfie-urile reprezintă o modalitate de a-şi documenta schimbările de-a lungul anilor, dar şi de promovarea a propriei imagini, în scopuri diverse. Aceasta are, însă, un preţ, deoarece selfie-urile nu reflectă întotdeauna realitatea, iar obiceiul de a realiza şi publica pe reţelele sociale astfel de fotografii poate să ducă la narcisism, dependenţă şi, potrivit unor studii, chiar şi la depresie şi anxietate, în cazul în care demersul izvorât din dorinţa de apreciere şi din nevoia respectivei persoane de a se face remarcată nu are rezultatul scontat.

Citeste si: 21 iunie 2022: Ziua Internaţională a Yoga

Cele mai multe dintre ele sunt despre documentarea unui moment în timp, deși alții doar surprind o privire. La urma urmei, se numesc „selfie-uri”. Acestea prezintă de obicei o singură persoană și aceasta este persoana care face fotografia. De Ziua Națională a Selfie-ului vă puteți face timp să faceți o mie de fotografii pentru a o obține pe cea potrivită și să nu vă simțiți rușine!

Citeste si: Horoscop 21 iunie 2022: O zi cu ghinion pentru trei zodii

Când a fost făcut primul selfie

Prima persoană căreia i-a venit ideea să-și facă o fotografie a fost Robert Cornelius și s-a întîmplat acest lucru cu aproape 200 de ani în urmă! Robert Cornelius nu a fost un fotograf, el se ocupa cu argintarea și lustruirea metalelor în atelierul tatălui său de confecționare a candelabrelor și lămpilor. Dar în 1839, maestrul a primit o comandă neobișnuită: să îmbunătățească placa argintată pentru daghereotip, și anume acest moment a devenit punctul de cotitură în opera sa. Datorită experienței sale de lucru cu metalele și pasiunii sale pentru chimie, Robert a reușit să creeze o placă care a redus timpul de expunere de la 20 de minute la 1 minut. Acest lucru a dus la crearea unui portret destul de clar, care a pus bazele unei noi etape în istoria portretelor fotografice.