Stiri

2 Aprilie – Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului
Ziua Internațională a Conștientizării Autismului
2 aprilie este Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului. Știați că statisticile CDC au arătat că tulburarea din spectrul autismului (ASD) este de 4,3 ori mai răspândită la băieți decât la fete?

Acest lucru se datorează faptului că fetele „deseori nu sunt diagnosticate pentru că nu se potrivesc cu stereotipurile autismului și maschează simptomele mai bine decât băieții”, potrivit Child Mind Institute. Nu există o modalitate mai bună de a sărbători această zi decât de a deveni conștienți de caracteristicile persoanelor cu această afecțiune și de modul în care toți putem face lucruri bune pentru cei care se confruntă cu această afecțiune.

Citeste si: Theo Rose, experiență paranormală inedită: „Cei de dincolo chiar ne pot trimite niște semne”

Tulburarea din spectrul autismului este o tulburare de dezvoltare caracterizată prin afecțiuni comportamentale și comunicaționale care afectează capacitatea unei persoane de a naviga în interacțiunile sociale și provoacă, de asemenea, un comportament repetitiv și restrictiv. Prima apariție istorică a cuvântului „Autism” a fost făcută în 1911 de către psihiatrul Eugen Bleuler, care a folosit termenul pentru a descrie un grup specific de simptome care erau considerate simple simptome ale schizofreniei ca o retragere socială extremă.

Citeste si: Motivul pentru care Dorian Popa a rămas fără permis de conducere: „Fără voința mea, dar merit să fiu pedepsit”

Psihiatrul pediatru Dr. Leo Kanner a caracterizat autismul ca o tulburare socială și emoțională în articolul său „Tulburări autistice ale contactului afectiv”, iar în 1944 Hans Asperger a publicat „Articolul de psihopatologie a autismului”, unde a descris autismul ca tulburare a inteligenței normale a copiilor care au dificultăți cu abilitățile sociale și de comunicare. Aceste articole au reprezentat o contribuție importantă la studiile care au ajutat la clasificarea autismului ca o tulburare separată de schizofrenie în 1980.

Când a luat naștere Ziua Internațională a Conștientizării Autismului 

Odată cu investigarea și cercetarea continuă asupra autismului, Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului a fost stabilită la 2 aprilie a fiecărui an de către „Adunarea Generală a Națiunilor Unite”.

În cele din urmă, noțiunea de autism ca spectru a fost dezvoltată în 2013 de către „Asociația Americană de Psihiatrie” în cea de-a cincea ediție a „Manualului de diagnostic și statistică al tulburărilor mintale” prin combinarea tuturor subcategoriilor de autism și afecțiuni asociate într-o singură categorie unificată, inclusiv caracteristici variate, severitate și prezentare a simptomelor.