Stiri

17 septembrie 2022: Ziua Batman. Lucruri mai puțin cunoscute despre ”Omul liliac”

ziua batman
17 septembrie 2022: Ziua Batman  [Sursa foto: PixaBay]
Ziua Batman se sărbătorește în ziua de 17 septembrie 2022. Lucruri mai puțin cunoscute despre unul dintre cei mai cunocuți supereroi.

17 septembrie 2022: Ziua Batman. Este unul dintre cei mai cunoscuți supereroi din întreaga lume, însă puțini știu povestea „Omului liliac”. Batman a fost de-a lungul timpului personajul principal din multe filme, seriale, dar și jocuri video. Copii din întreaga lume, dar și adulți, îl consideră pe Batman unul dintre cei mai buni supereroi. 

Ultimul film care întruchipează povestea lui Batman a apărut chiar în anul 2022, jucat de actorul Robert Pattison, iar fanii filmului au rămas uimii de asemănarea personajului din film cu asemănarea personajului din benzile desenate.

Citeste si: Robert Pattinson, detalii neștiute din culisele filmului „The Batman”! Ce sacrificii a făcut actorul pentru rolul principal?!: „Ajungi să-ți numeri și gurile de apă”

Ziua Batman este sărbătorită pe data de 17 septembrie 2022. Cu această ocazie, v-am pregătit o listă cu lucruri mai puțin cunoscute despre unul dintre cei mai iubiți supereroi, Batman sau „Omul liliac”.

ziua batman
Lucruri mai puțin cunoscute despre ”Omul liliac”[Sursa foto: PixaBay]

Ziua Batman este sărbătorită pe 17 septembrie 2022. Lucruri mai puțin cunoscută despre ”Omul liliac”

1. Identitatea secretă a lui Batman, Bruce Wayne, a fost derivată din două figuri istorice: Robert the Bruce, un erou național scoțian, și Anthony Wayne, un erou al Revoluției Americane.

2. Deși atitudinea sa de a nu ucide este cunoscută pe scară largă astăzi, Batman a fost inițial un justițiar cu arme, care nu numai că și-a împușcat inamicii, ci îi și tortura, iar pe mulți dintre ei îi arunca în cuve de acid.

3. Andy Warhol a regizat primul film Batman, intitulat „Batman Dracula”, în anul 1964. Cu toate acestea, a fost realizat fără acordul DC Comics și, cu excepția câtorva imagini, toate copiile filmului au fost pierdute.

ziua batman
17 septembrie 2022: Ziua Batman[Sursa foto: PixaBay]

4. Există un curs adevărat numit „Știința lui Batman”, care este studiat la Universitatea Victoria din Canada.

5. Scriitorul lui Batman, Bill Finger, a spus că a venit cu numele orașului Gotham, pe care personajul îl apără, deschizând o carte de telefon și punând la întâmplare degetul pe „Gotham Jewelers”.

7. Creația lui Batman a fost inspirată de mai multe personaje, printre care Zorro, Dacula și Umbra, potrivit Ign.com