Stiri

16 septembrie 2022: Ziua Guacamole. Rețeta tradițională

ziua guacamole
16 septembrie 2022: Ziua Guacamole [Sursa foto: PixaBay]
Ziua Guacamole este sărbătorită pe data de 16 septembrie 2022. Care este rețeta tradițională.

Avocado este fără doar și poate unul dintre cele mai în vogă fructe ale momentului. Are foarte multe beneficii asupra organismului și este extrem de versatil, motiv pentru care poate fi folosit în diferite combinații, chiar și deserturi.

Pe data de 16 septembrie 2022 se sărbătorește Ziua Guacamole, o pastă pe bază de avocado. Este unul dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria mexicană și a ajuns în anii recenți si in bucătăria europeană.

Cu ocazia acestei zile, v-am pregătit o rețetă tradițională de guacamole, cu care nu aveți cum să dați greș.

ziua guacamole
Rețeta tradițională guacamole [Sursa foto: PixaBay]

Rețeta tradițională de guacamole

Înainte de toate, cel mai important este ca fructul avocado să fie bine copt. Sunt mai mulți pași pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când ești la rafturile magazinelor, culoarea fructului de avocado copt este de obicei închis la culoare, maro spre negru, și poate fi consumat imediat. Dacă alegi un avocado verde, el va fi bun pentru gătit după ce trec 3-4 zile.

Citeste si: 31 iulie 2022: Ziua Avocado. Ce beneficii ne aduce pentru sănătate

Nu doar culoarea este suficientă, senzația la atingere a fructului este la fel de importantă. Daca are o consistență moale, înseamnă că acel avocado poate fi gătit imediat. Odată ce aveți un avocado copt, sunteți pregătiți pentru a face o rețetă tradițională de sos guacamole.

Ingrediente

2 avocado copți
1 ceapă (albă sau roșie, după gust)
1 lingura suc de lămâie sau de lime
1-2 ardei iuți (jalapenos)
Fire de coriandru verde
O jumătate de roșie coaptă, fără semințe și pieliță
O jumătate de linguriță sare de mare
Un varf de piper

ziua guacamole
Ziua Guacamole este sărbătorită pe 16 septembrie [Sursa foto: PixaBay]

Mod de preparare sos guacamole

- Fructul trebuie tăiat, după care îi este scos sâmburele. Compoziția este pusă într-un bol, unde va fi zdrobită cu furculița. Este important să nu folosiți un mixer, deoarece guacamole trebuie să aibă și textură, iar compoziția nu este indicată să șie ca un sos fin.

- După acest pas se adaugă și roșia, sarea și sucul de lămâie. Următorul pas este adăugarea cepei, care trebuie să fie tocată mărunt, alături de piper, coriandru și ardei iute, în funcție de preferințe.

- Toate condimentele trebuie amestecate bine până se omogenizează. Sosul de guacamole este gata și poate fi servit imediat! Îl puteți mânca ca atare, sau ca garnitură pentru aperitive, dressing pentru salate sau sos.