Actualitate

145 de pasageri au fost dați dispăruți, iar autoritățile se tem de ce este mai rău după ce un vapor s-a scufundat cu tot cu bagaje și animale

145 de pasageri dati disparuti pe un rau in Congo
Un vapor s-a scufundat cu 145 de pasageri la bord [Sursa foto: Hepta]
Cel putin 55 de persoane au supravietuit dezastrului, insa oficialii nu au nicio informatie despre restul de 145 de pasageri aflati la bordul unui vapor.

Cel puțin 145 de persoane sunt date dispărute, iar autoritățile se tem că nu mai sunt în viață după ce o barca de mari dimensiuni motorizară s-a scufundat la nord-vest de Congo într-un rău. Cel puțin 55 de oameni au surpavietuit, spun oficialii. Vaporul se deplasa în apropierea Republicii Congo, mai precis a fost interceptat pe răul Lulonga aproape de orașul Basankusu.

145 de persoane au fost date disparute in Congo dupa ce un vas s-a scufundat

Citește și: Cine era copilotul din avionul morții care s-a prăbușit în Nepal! Soțul ei a murit tot într-un accident aviatic în urmă cu 16 ani

Autoritatile au dat disparute 145 de pasageri la bordul unui vapor
55 de pasageri au fost salvati, insa autoritatile se tem ca restul de 145 s-au scufundat odata cu vaporul[Sursa foto: PixaBay]

Jean-Pierre Wangela, președintele societății civile le-a spus jurnaliștilor că 145 de persoane sunt date dispărute. Acesta acuza faptul că vaporul era supraîncărcat cu bagaje ceea ce a cauzat scufundarea. Momentan nu mai sunt alte mijloace de transport în aceasta provincie și pe teritoriul orașului Basankusu,' a menționat el. 

Scufundarea de vase în acea regiune este foarte comuna deoarece drumul pe uscat nu este posibil. Multe transportatoare pe apa sunt supraîncărcate de oameni și bunurile lor. Operațiunile de salvare sunt destul de limitate în unele parti ale tarii. În octombrie peste 40 de oameni au murit în răul Congo în circumstanțe asemănătoare, notează dailymail.co.uk.

La sfarsitul saptamanii trecute o alta tragedie a avut loc, insa in Nepal unde toti pasagerii de la bordul unui avion au murit.

Mai multe imagini șocante au fost publicate cu avionul care s-a prăbușit într-o stațiune turistica din Nepal.Toti cei 72 de pasageri au murit fiind confirmati de către politia locala. Avionul s-a prăbușit cu câteva secunde înainte de aterizare într-un camp deschis din centrul resortului Pkhara, o stațiune destinata turiștilor.

Un avion cu 72 de pasageri la bord s-a prabusit intr-o statiune turistica din Nepal

Imaginile înfiorătoare au dezvăluit cele câteva secunde înainte de dezastrul din orășelul din Himalaya, accidentul aviatic fiind declarat cel mai grav din ultimii cinci ani. Sute de voluntari continua să caute la locul tragediei, acolo unde avionul companiei Yeti Airlines care venea din capitalal Kathmandu, s-a prăbușit.