Stiri

14 iulie 2022: Ziua macaroanelor cu brânză: Reţeta originală din SUA

 Ziua macaroanelor cu brânză
Ziua macaroanelor cu brânză
Ziua Națională a Mac & Cheese sărbătorește acest fel de mâncare și tot ceea ce înseamnă pentru noi.

Mac & Cheese este unul dintre alimentele de confort suprem. Făcut în mod obișnuit cu bunătatea aurie a brânzei, combinat cu lapte sau smantană și macaroane, nu se poate nega că Mac & Cheese nu reușește să-ti sfacă poftele. Acest fel de mancare le amintește multor oameni de unul dintre primele feluri de mâncare pe care le-au creat acasă.

Există multe variante diferite de macaroane cu brânză care au fost făcute în ultima vreme.

Mulți oameni preferă varianta clasică. Cu toate acestea, există mulți oameni care au experimentat și folosit diferite amestecuri de brânzeturi și condimente. Bacon și jalapenos au devenit, de asemenea, două completări populare la clasicul mac & cheese. 

Citeste si: Lidia Buble, secrete neștiute de la începutul carierei. Când au aflat părinții ei că face muzică: „Îmi era frică de reacția pe care o să o aibă”

Dacă ți-am făcut poftă, de Ziua macaroanelor cu brânză poți să-ți prepari acasă o porție. Iată reţeta originală din SUA:

 Ziua macaroanelor cu brânză
Ziua macaroanelor cu brânză

Ingrediente macaroane cu branză

450 gr paste scurte
300 ml lapte
2 linguri de faina alba
250 – 375 gr cascaval ras
sare

Citeste si: Ce faci în weekend?! Evenimente pentru weekendul 16-17 iulie 2022 în București

 Ziua macaroanelor cu brânză
Ziua macaroanelor cu brânză

Mod de preparare reteta macaroane cu branză

Fierbeti paste respectand instructiunile de pe ambalaj, apoi scurgeti-le. Puneti 250 ml de lapte la incalzit. Restul de 50 ml de lapte, amestecati-l bine cu cele 2 linguri de faina, pana cand compozitia nu mai are cocoloase. Cand incep sa iasa aburi din laptele pe care l-ati pus la incalzit, turnati peste el compozitia cu faina. Amestecati usor pana la omogenizare si pana cand sosul astfel format se ingroasa, aproximativ 3-4 minute.
Acum e timpul sa adauzati cate putin cascavalul razuit, tot amestecand, pana cand compozitia devine cremoasa. Gustati si sarati dupa gust, apoi luati oala de pe foc.
Combinati pastele cu jumatate din cantitatea de sos si amestecati bine de tot. Apoi turnati si restul sosului peste paste.