Stiri

13 iunie: Ziua Națională a Mașinii de Cusut

 13 iunie: Ziua Națională a Mașinii de Cusut
13 iunie: Ziua Națională a Mașinii de Cusut
În fiecare an, pe 13 iunie, Ziua Națională a Mașinilor de Cusut onorează o invenție care ne-a croit hainele de peste 150 de ani.

Înainte de mașina de cusut, croitorii creau îmbrăcămintea manual. Invenția mașinii de cusut a adus schimbări revoluționare. Nu numai că a stimulat o întreagă industrie, dar a schimbat și modul în care privim articolele de îmbrăcăminte pe care le purtam.

Citeste si: Horoscop 14 iunie 2022: Lună plină în Săgetător

Cine a inventat mașina de cusut

Priceput și inventator englez, Thomas Saint, a primit primul brevet pentru un design de mașină de cusut în 1790.

El a intenționat ca designul său să coase pe piele și pânză. Cu toate acestea, nu i-a făcut publicitate niciodată și nicio dovadă a designului, în afară de desenele sale, nu a putut fi găsită. În 1874, William Newton Wilson a găsit desenele lui Saint la Oficiul de Brevete din Londra. Cu câteva ajustări minore, Wilson a construit un model funcțional. Muzeul de Știință din Londra deține în prezent modelul lui Wilson. Alți inventatori de mașini de cusut includ:

Walter Hunt a inventat prima mașină de cusut americană cu cusături lacătoare în 1832.
John Greenough a brevetat prima mașină de cusut din Statele Unite în 1842.
În 1851, un alt inventator, Isaac Singer, a dezvoltat un model de mașină de cusut care ar rezista și, de asemenea, l-a trimis în instanță cu Elias Howe pentru încălcarea brevetului.

Citeste si: Bancul zilei de miercuri, 13 iunie 2022: Leul face o adunare a animalelor

 13 iunie: Ziua Națională a Mașinii de Cusut
13 iunie: Ziua Națională a Mașinii de Cusut

Utilizarea industrială a mașinii de cusut a redus povara impusă gospodinelor, mutând producția de îmbrăcăminte de la acestea și croitorele la fabrici de mari dimensiuni. Acest lucru a dus, de asemenea, la o scădere a timpului de producție, ceea ce a făcut ca prețul îmbrăcămintei să scadă considerabil.

Astăzi, mulți oameni devin din nou interesați de arta de a coase și de a-și realiza propriile haine. Târgurile de meșteșuguri și piețele de vechituri sunt pline de cabine pline de haine frumoase și articole de artizanat făcute de mașini de cusut. Quilters din America sunt, de asemenea, cunoscuți ca experți în mașini de cusut!