Stiri

11 februarie, ziua europeană a numărului de urgență 112. Cele mai ciudate apeuri primite de serviciul de urgență. AUDIO

11 februarie, ziua europeană a numărului de urgență 112. Cele mai ciudate apeuri primite de serviciul de urgență. AUDIO
11 februarie, ziua europeană a numărului de urgență 112. Cele mai ciudate apeuri primite de serviciul de urgență. AUDIO [Sursa foto: Facebook]
Pe 11 februarie se serbează an de an ziua europeană a numărului de urgență 112. Matinalii Mishu și Cosmin au sunat la 112 și le-au făcut o urare operatorilor.

Matinalii Mishu și Cosmin au vrut să le facă o surpriză celor care lucrează la dispeceratul serviciului de urgență 112 de ziua europeană a numărului de urgență. Cei doi matinali au sunat la 112 și le-au urat „La mulți ani” celor care lucrează în cadrul dispeceratelor de urgență. 

Pentru dezvoltarea serviciului de urgenţă 112, în Europa, a fost creată Asociaţia Europeană a Numărului de Urgenţă (EENA), o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Bruxelles, a cărei misiune este aceea de a contribui la îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii oamenilor.

Fondatorul EENA este Olivier Paul-Morandini, care a fost şi preşedintele organizaţiei între 1999-2015. Viziunea EENA este ca fiecare cetăţean să poată accesa serviciile de urgenţă şi să primească informaţiile şi îngrijirea corespunzătoare în timpul unei urgenţe sau al unui dezastru, scrie Agerpres

Cele mai ciudate apeluri primite de dispecerii 112. Cu ce „necazuri” s-au confruntat românii de-a lungul anilor 

Numărul destinat urgențelor poate fi apelat la orice oră din zi și din noapte, însă sunt mulți oameni care apelează acest număr de telefon și fără să fie nevoie neapărat de un echipaj al autorităților. De exemplu, un bărbat a sunat la 112 pentru că a fost atacat de niște copii cu bulgări de zăpadă. o altă persoană a solicitat intervenția oamenilor legii întrucât credea că un parapantist se afla în pericol, fiind la o înălțime foarte mare. Tot anul trecut, un bărbat din judeţul Covasna a sunat la 112 solicitând un echipaj de poliție, pentru că avea nevoie să se deplaseze undeva, iar „poliția vine mai repede decât un taxi”. Polițiștii s-au deplasat la domiciliul apelantului, însă nu pentru a-i asigura deplasarea, ci pentru a-l amenda, scrie weradio.