Stiri

1 octombrie 2022. Ziua Mondială a Vegetarianului

1 octombrie 2022. Ziua Mondială a Vegetarianului
Ziua Mondială a Vegetarianului  [Sursa foto: PixaBay]
An de an, pe 1 octombrie, este sărbătorită ziua mondială a vegetarienilor. Cum a luat naștere această zi și de ce este sărbătorită?!

Știați că aproximativ 10% din populația lumii este vegetariană și că India are cel mai scăzut consum de carne pe cap de locuitor din lume? Pe 1 octombrie, sărbătorim beneficiile pe care le oferă vegetarianismul și admitem că stilul de viață fără carne poate fi de fapt extraordinar de delicios. Așa că scoateți bețișoarele de morcovi, tofu, pizza cu brânză, burgerii vegetali și alte delicii fără carne, pentru că este Ziua Mondială a Vegetarianului! 

Citeste si: Care sunt, de fapt, diferențele dintre vegan și vegetarian

Când a luat naștere ziua mondială a vegetarienilor?! 

Ziua Mondială a Vegetarienilor a fost inițiată de către Societatea Vegetariană Nord – Americană în 1977 și aprobată de Uniunea Vegetariană Internațională în 1978. Înființată în 1974, Societatea Vegetariană Nord – Americană este o organizație educațională non-profit, cu accent pe două direcții.

1 octombrie 2022. Ziua Mondială a Vegetarianului
Ziua Mondială a Vegetarianului[Sursa foto: PixaBay]

„Primul este să oferim o rețea de sprijin membrilor noștri, grupurilor afiliate și vegetarienilor în general. Al doilea este de a informa publicul despre beneficiile vegetarianismul pentru oameni, alte animale și pentru mediul nostru înconjurător. Îndeplinim aceste obiective prin numeroase mijloace, inclusiv revista noastră trimestrială, dezvoltând și distribuind alte publicații, găzduind conferințe, oferind consiliere presei și asistând persoanele cu întrebări”, se arată pe site-ul  World Vegetarian Day.