Stiri

1 noiembrie 2022. Ziua Mondială a Veganilor

1 noiembrie 2021. Ziua Mondială a Veganilor
1 noiembrie 2021. Ziua Mondială a Veganilor [Sursa foto: PixaBay]
An de an pe 1 noienbrie, este sărbătorit veganismul. Cum a luat naștere această sărbătoare și acest curent?

Ziua Mondială a Veganului este sărbătorită pe 1 noiembrie și ne uimește să vedem cât de departe a ajuns această mișcare! În noiembrie 1944 a luat fiinţă Societatea Vegană (The Vegan Society) din Marea Britanie, ca o ramificaţie a Societăţii Vegetariene. Termenul „vegan” a fost creat de Donald Watson în același an pentru a sublinia diferența între a nu consuma carne şi a nu consuma niciun fel de produs de origine animală. 

Citeste si: Bancul zilei de marți, 1 noiembrie 2022: Un bărbat stă de vorbă cu nevastă-sa: „Tu de ce nu ești romantică”

Matinalii Mishu și Cosmina au amintit de ziua mondială a veganilor în emisiunea Dimineața Nebună de azi

Cum a luat naștere ziua mondială a Veganilor?! 

Din 1988 şi până în zilele noastre veganismul a rămas definit ca o filosofie şi un mod de viaţă care încearcă să excludă- pe cât posibil şi practic- toate formele de exploatare şi de cruzime comise asupra animalelor pentru obţinerea de mâncare, îmbrăcăminte sau în orice alt scop, şi care, prin extensie, promovează dezvoltarea şi utilizarea alternativelor, în beneficiul animalelor, al oamenilor şi al mediului 

1 noiembrie 2022. Ziua Mondială a Veganilor
Ziua Mondială a Veganilor[Sursa foto: pexels.com]

Bucuriile și beneficiile veganismului sunt susținute în această zi dedicată, subliniind cât de ușor este să îmbrățișezi acest stil de viață, precum și să generăm conștientizarea drepturilor prietenilor noștri blănoși. Chiar dacă veganismul cere respingerea tuturor produselor de origine animală, o dietă pe bază de plante este cea mai bună modalitate de a încuraja această schimbare.

1 noiembrie 2022. Ziua Mondială a Veganilor
 Ziua Mondială a Veganilor[Sursa foto: pexels.com]

În plus, internetul ne stă la dispoziție cu mii de rețete vegane delicioase sau versiuni modificate de preparate din carne și lactate.