Stiri

27 august 2022. Ziua internațională a loteriei. Cele mai mari premii din istorie la loto

ziua loteriei
27 august. Ziua internațională a loteriei [Sursa foto: PixaBay]
În fiecare an, pe data de 27 august, se sărbătorește ziua internațională a loteriei.

Loterie este una dintre cele mai cunoscute forme de joc de noroc, care presupune extragerea de bilete în vederea câștigării de premii. În fiecare an, pe data de 27 august, este celebrată ziua internațională a loteriei.

Milioane de persoane din întreaga lume joacă la loto, cu speranța că poate vor deveni milionari peste noapte. În multe dintre cazuri, chiar s-a adeverit. V-am pregătit o listă cu cele mai mari premii din istorie la jocurile loto.

ziua loteriei
Cele mai mari premii din istorie la loto[Sursa foto: PixaBay]

Cele mai mari premii la loterie din toate timpurile

1. Premiul în valoare de 1,6 miliarde de dolari, cel mai mare câștigat vreodată in Statele Unite si în lume, extras în 2018. Șansa de câștig a fost de una la 300 de milioane. Suma de 1,6 miliarde de dolari este echivalentul a aproape cinci tone de aur, fiind cel mai mare premiu loto din istorie care s-a câștigat în Statele Unite ale Americii, în loteria Mega Million.

Citeste si: Numerele câștigătoare la Loto 6/49 din 12 decembrie 2021. A fost câștigat marele premiu de un milion de euro

Jucătorii au stat la cozi infernale în fața chioșcurilor sau a magazinelor la care s-au vândut cu doi dolari biletele loteriei care reunește 44 de state americane, capitala federala Washington si Insulele Virgine, potrivit Ziare.com.

2.

Premiul de 1,586 miliarde de dolari „Powerball” a fost câștigat de șase jucători și a fost extras pe 13 ianuarie 2016. John și Lisa Robinson din Tennessee, Maureen Smith și David Kaltschmidt din Florida și Marvin și Mae Acosta din California au avut toți opțiunea de aproximativ 533 milioane dolari înainte de impozite, sau 327,8 milioane dolari ca plată forfetară. 

ziua loteriei
Ziua internațională a loteriei [Sursa foto: PixaBay]

3. Jackpot de 1.537 miliarde de dolari la loterie. De data aceasta este vorba despre un singur jucător. În istoria Statelor Unite ale Americii, jackpot-ul de 1.537 miliarde de dolari este cea mai mare plată la loterie pentru un singur câștigător. Bărbatul nu a vrut să își divulge identitatea, motiv pentru care a rămas în anonimat. El ales varianta de a lua acasă o sumă forfetară, în valoare de 491,7 milioane de dolari.

4. 1.058 miliarde de dolari câștigate la loteria de Crăciun. În rândul jucătorilor, loteriile de Crăciun sunt extrem de populare, dar și norocoase pentru unii dintre ei. În 2012, doi americani au câștigat 1.058 miliarde de dolari.

5. 1.050 miliarde de dolari, câștigate de un club american de loterie. În 2021, un club american de loterie a câștigat suma impresionantă de 1.050 miliarde dolari, după ce a decis să joace la Mega Millions.