Stiri

Vremea de Florii 2022 şi de Paşte 2022: Estimările meteorologilor. Prognoza meteo completă

Vremea de Florii 2022 şi de Paşte: Estimările meteorologilor
[Sursa foto: Facebook ]
Vremea de Florii 2022 şi de Paşte 2022: Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru acest an de Florii şi de Paşte. La ce trebuie să ne aşteptăm?

Vremea de Florii 2022 şi de Paşte 2022: În acest an, Floriile se sărbătoresc pe 17 aprilie, iar Paştele pică o săptămână mai târziu, pe 24 aprilie. Cum acestea sunt două dintre cele mai mari sărbători în ţara noastră, cu siguranţă românii vor dori să iasă la aer curat, fie la un grătar la pădure, ori în parcuri, la munte sau la mare. Iată la ce vreme trebuie să ne aşteptăm de Florii şi de Paşte!

Citeste si: Meteo 13 aprilie 2022! Cum este vremea în țară?!

Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte în 2022

Duminica Floriilor este comemorată în fiecare an cu o săptămână înaintea Paştelui. În acest an, sărbătoarea pică pe 17 aprilie. O săptămână mai târziu, pe 24 aprilie, va avea loc Paştele. Meteorologii au dat prognoza meteo pentru această perioadă şi vin cu veşti foarte bune.

Va fi o vreme frumoasă în majoritatea zonelor ţării, iar termometrele vor arăta şi 20 de grade Celsius.

În Bucureşti, vremea va fi un pic mai rece decât în mod normal, în a doua jumătate a lunii aprilie. Există şanse să plouă slab, mai ales în partea dimineţii. Media zilnică va fi undeva la 15 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 2-3 grade Celsius.

Temperaturile vor fi în scădere în Banat după 15 aprilie, iar în Duminica Floriilor, termometrele vor arăta în jur de 12-13 aprilie. De Paşte, temperatura va urca până la 19 grade Celsius.

Vremea de Florii 2022 şi de Paşte: Estimările meteorologilor

Prognoza meteo Florii şi de Paşte în 2022

În Crişana şi Maramureş, vremea va fi normală pentru această perioadă, astfel că de Florii termometrele vor arăta în jur de 13-14 grade Celsius, iar de Paşte, prognoza meteo este de 18 grade Celsius. Este posibil ca de Florii să şi plouă pe alocuri.

În Transilvania temperaturile nu vor fi foarte constante. Pe 15 aprilie, vor fi 20 de grade Celsius, însă de Florii temperatura va scădea la 12 grade Celsius. Până de Paşte, mercurul din termometre va urca până la 16 grade Celius. Între Florii şi Paşte va ploua pe alocuri.

În Moldova, vremea va fi surprinzător de caldă pentru această perioadă. Vor fi 20 de grade Celsius de Florii, însă de Paşte s-ar putea să plouă. Totuşi, termometrele vor arăta aproximativ 16 grade Celsius. 

Maximele se vor situa în jurul valorii de 18 grade în Dobrogea, de Florii. De Paşte, se estimează o scădere a temperaturii, până la 12 grade Celsius. În plus, va exista şi probabilitatea de ploaie.

În Muntenia, termometrele vor arăta 15-16 grade Celsius de Florii şi în jur de 20 de grade de Paşte. Probabilitatea de a ploua va fi mai ridicată după 16 aprilie. 

În Oltenia, temperaturile vor arăta şi 22 de grade Celsius de Florii, dar sunt posibile şi precipitaţii însemnate. De Paşte, maxima va fi de 18 grade Celsius.

Citeste si: Când se ţine post negru în Postul Paştelui 2022?