Stiri

Vloggerul Selly, întâlnire cu Monica Anisie pentru o reformă școlară. Ironii acide din partea profesorilor: „Baiatul are vise. E liber să viseze!”

Vloggerul Selly, întâlnire cu Monica Anisie pentru o reformă școlară. Ironii acide din partea profesorilor: „Baiatul are vise. E liber să viseze!”
Vloggerul Selly este o voce a adolescenților români și și-a propus să discute cu Ministrul Educației în vederea unor reglementări.

Știrea conform căreia Selly a luat bac-ul cu nota 9,60 a vuit în toate ziarele și de aici s-au născut și multe controverse. Unii credeau că este pe merit, alții nu. Cu toate acestea, Selly a devenit din nou un subiect de discuție când imediat după ce a luat examenul maturității a făcut un vlog prin care a desființat sistemul educațional de la noi din țară. Vloggerl care afce parte și din trupa 5Gang și-a tras de partea sa o mulțime de elevi, însă nu toate părerile sale au fost agreate și de profesori. 

Selly va avea o dezbatere televizată cu Monica Anisie. Profesorii nu văd cu ochi buni această întâlnire

Selly a anunțat în mod public că va avea o întâlnire cu Monica Anisie în cadrul căreia ar vrea să discute

despre o reformă școalară. 

„Acum mai bine de o lună am trimis o scrisoare deschisă către Guvern și către Ministerul Educației și Cercetării în care am propus o reformă educațională. În patru puncte foarte simple am cerut schimbarea programei școlare, reducerea numărului de ore pe care elevii le petrec la școală, digitalizarea educației și crearea unui sistem prin care elevii să-și poată evalua în mod anonim profesorii pentru a preveni abuzurile.

Deși a avut o imensă susținere atât din partea elevilor cât și din partea profesorilor, a fost ignorată de cei care au putere de decizie în învățământ, însă astăzi tocmai s-a confirmat ceva foarte important”, a spus Selly pe contul lui de Youtube. 

Așa cum ne- obișnuit de fiecare dată, vloggerul a venit cu argumente clare pentru care a decis să aibă această dezbatere cu ministrul educației. 

„Vinerea asta, pe 9 octombrie voi avea o dezbatere față în față cu Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, transmisă în direct pe canalul meu de Youtube. Îi voi cere să pună bazele unei schimbări reale în educație pentru că știm cu toții că de 30 de ani s-au schimbat doar miniștrii și companiile care fac manualele.

La ultimele testări PISA România a obținut cel mai slab scor din ultimii nouă ani. Avem 44% analfabetism funcțional și dacă nu schimbăm acum direcția greșită în care ne îndreptăm o să fie foarte grav pentru că dintr-o educație precară pleacă toate problemele acestei țări”, a mai declarat Selly pe canalul său de Youtube. 

Cu toate că intențiile sale par a fi unele bune, profesorii iau în râs implicarea lui Selly. Clipul postat de Selly a ajuns și pe grupul de Facebook al profesorilor din România. Cadrele didactice nu au fost foarte receptive asupra ideilor lui Selly și nu au ezitat să-și arate indignarea. 

"E timpul "ne-chemaţilor", cum bine spunea cineva, să-şi dea cu părerea", a scris şi Constantin Drăguşanu, profesor în Braşov. "Ce a mai ajuns educaţia în ţara asta! Fiecare îşi dă cu părerea şi devine, in anumite medii, formator de opinie.", a comentat la rândul său Rusu Bogdan din Cluj-Napoca.

"Cine il validează ca formator de opinii, ca deschizător de drumuri? Ca analist social? Presa? Internetul? Ca doar nu are vreo diploma universitara sau, statut de academician...", a fost mesajul lui Laurenţiu Iorga, proaspăt absolvent al Facultăţii Dunărea de Jos din Galaţi. "Baiatul are vise. E liber să viseze. După absolvirea unei facultăţi şi după ce trece un examen de titularizare, altfel va vedea lucrurile. Mai cu seamă după un an la catedră", a fost părerea Mariei Dinu, profesor de religie în Constanţa. "Cine-i ăsta?", a întrebat ironic Maria Andriţa.

Autorul postării nu s-a așteptat ca mesajul lui să stârnească atâtea reacții și a concluzionat că doamna ministru va fi depășită la dezbatrea lansată de Selly.