Stiri

Viral! Fiscul din Ucraina a scos la licitație lenjeria intimă confiscată de la datornici

Fiscul ucraneineam a scos la licitație lenjeria intimă confiscată de la datornici
Fiscul ucraneineam a scos la licitație lenjeria intimă confiscată de la datornici [Sursa foto: BBC ]
Știrea conform căreia fiscul a scos la licitație lenjeria intimă confiscată de la datornici a devenit virală în întreaga lume.

Pe un site web al Ministerului ucrainean al Justiției pentru licitații online, numit Setam, au apărut, printre altele, zeci de perechi de chiloți confiscate de la datornici, potrivit BBC.

Statul vinde bunurile confiscate în urma execuțiilor judecătorești pe un site online, iar într-una din zile internauți au aflat cu stupoare că pot cumpăra chiar și chiloți confiscați. Prețul inițial pentru o astfel de pereche pornește de la 19 hrivne, adică undeva la mai puțin de 3 lei.

De altfel, pe același site au fost scoase la licitație în trecut vaci și oi, iar anul trecut, statul din Ucraina a încercat să scoată bani din vânzarea a doi câini, lucru care a stârnit un val de critici aspre în online. Un deputat ucrainean a devenit ținta ironiilor, după ce a sugerat unui pensionar aflat în dificultate că ar trebui să-și vândă câinele ca să-şi achite facturile.

Fiscul ucraneinean scoate la licitație lucrurile datornicilor
Fiscul ucraneinean scoate la licitație lucrurile datornicilor[Sursa foto: BBC ]

În Ucraina, peste două milioane de oameni au datorii la fisc, iar numărul datornicilor a crescut anul trecut cu 300.000 din cauza pandemiei de COVID.

Potrivit cercetărilor ONU, de la începutul pandemiei, în peste 40% dintre familiile ucrainene, cel puțin un membru al familiei și-a pierdut locul de muncă.