Stiri

Viral! Calculatorul de la spitalul din Târgu Neamț, virusat din cauza filmelor pentru adulți

Calculatorul de la spitalul din Târgu Neamț, virusat din cauza filmelor pentru adulți
Calculatorul de la spitalul din Târgu Neamț, virusat din cauza filmelor pentru adulți [Sursa foto: Pro Tv ]
Calculatoarele de la triajul spitalului din Târgu Neamț s-au blocat după ce angajații au accesat filme cu Bruce Lee și filme pentru adulți.

Un incident a avut la loc la spitalul din Târgul Neamț. Calculatoarele s-au blocat după ce, în urmă cu o noapte, angajații le-au folosit pentru a intra pe site-uri cu filme cu Bruce Lee, dar și cu filme dedicate adulților. Întâmplarea s-a petrecut în noapte de 1 spre 2 aprilie și a fost scoasă la iveală de unul dintre membrii Consiliului de Administrație al spitalului. 

Despre această întâmplare au povestit și matinalii „Scularea!” în această dimineață. 

Calculatoarele spitalului, blocate din cauza unor viruși proveniți de la site-urile pentru adulți. Cum au fost dați de gol angajații?!

Femeia mersese cu soțul ei la spital după ce suferise o intoxicație. A observat că triajul dura foarte mult, așa că s-a interesat de ce se întâmplă asta. În plus, afară erau și două ambulanțe cu pacienți COVID care așteptau, scrie Mesagerul de Neamț.

„Pe 2 aprilie, am mers cu soţul la CPU, pentru că a avut o problemă de sănătate, un fel de intoxicaţie. Asta se întâmpla în jurul orei 11.00. Am ajuns la triaj şi era destulă forfotă acolo, asistentele fiind prinse cu munca, dar am observat că ele îşi alocă mult timp pentru completat hârtii, ceea ce nu e normal. Se pierdea mult timp care ar trebui folosit în interesul pacientului. La un moment dat s-a blocat tot triajul. Şi nu ştiam ce se întâmplă. Aşa că m-am interesat care e cauza blocajului activităţii. După ce l-am sunat pe domnul inginer Cebere, care se ocupă de sistemul IT din spital, am aflat că s-a blocat din cauza unor viruși. Viruși care au apărut ca urmare a faptului că în noaptea precedentă s-a intrat pe site-uri cu filme și lucruri pe care nu le pot spune aici. Ceea ce este anormal și mi se pare de neacceptat. Nu vă mai spun că afară erau și două ambulanțe cu pacienți în ele, cu suspecți Covid", a povestit Maria Vrânceanu. 

Directorul spitalului a confirmat informația și a spus că a fost blocat internetul și li s-a spus angajaților să-și folosească telefoanele personale pentru astfel de activităși care nu au nicio legătură cu atribuțiile de la locul de muncă.