Stiri

VIDEO: Un tânăr de 21 de ani a renunțat la mașină și vine pe cal la serviciu! De ce a luat această decizie: „Este o situație care mă îngrijorează”

Un tânăr de 21 de ani a renunțat la mașină și vine pe cal la serviciu
Un tânăr de 21 de ani a renunțat la mașină și vine pe cal la serviciu
Un tânăr a dat uitării mașina și a decis să meargă la serviciu pe cal.

Louis Geneix, un tânăr de 21 de ani din Franța, a luat o decizie după ce prețurile la motorină au explodat în ultima perioadă. Din motive economice, chelnerul care lucrează la o braserie Yssingeaux, departamentul Haute-Loire, sud-centrul Franței, a dat uitării mașina și cel puțin o dată pe săptămână, vine pe cal la serviciu, chiar dacă ajunge mult mai greu, conform France 3.

Între localitatea în care locuiește și serviciu sunt 15 kilometri. Cu mașina Louis Geneix făcea în jur de 10 minute, dar „ călare pe Eole” face acum mai mult de oră, chiar dacă mai scurtează drumul și pe câmp. 

Citeste si: Dimineața Nebună: Unui localnic i-a dispărut porcul din coteț. Era tranșat și pus la rece în frigiderul vecinilor. Audio

„Prețul combustibilului a luat-o razna. A fost motivul care a determinat alegerea mea. Călare pe Eole mi-a luat o oră să ajung. Merg pe drumul obișnuit, dar mai scurtez și pe câmp, când se poate. Calul meu este obișnuit cu oamenii și cu zgomotul, particip cu el la concursuri de hipism, proba cu obstacole. Dacă este ceață, îi pun o vestă galbenă și un semn fosforescent”, a explicat tânărul.

Tânărul s-a săturat de prețurile exagerate

Motivațiile economice l-au determinat pe Louis Geneix să facă această alegere. Decizia tânărului i-a surprins pe colegi săi, spunând că nu le-a venit să creadă când l-au văzut pe cal. Mai mult, pe drum, au fost șoferi care s-au oprit să-i spună că ideea este grozavă.

„Vin călare o dată pe săptămână, dar la vară, cred că o voi face mai des, mai ales când intru în tura de dimineață sau în cea de prânz. Seara nu voi avea de ales, va trebui să-mi iau mașina.(..) Nu am calculat economiile pe care le voi face, dar cred că va fi un lucru bun. În decembrie, am dat 80 de euro pe motorină, acum s-a dublat suma, poate e chiar mai mult.  Cu mașina, mi-am redus călătoriile la minimumul necesar. Creșterea prețurilor la pompă este o situație care mă îngrijorează”, a mai adăugat Louis Geneix.

Citeste si: Un bărbat care a cumpărat 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat cu rezervorul la ieșirea din benzinărie! Românul riscă sancțiuni severe

Pentru că trebuie să își lase calul undeva atunci cât este în timpul programului de muncă, tânărul își duce calul pe o pajiște de lângă braseria la care lucrează. Din când când, Louis Geneix îl urmărește de la geam, să-i mai ducă apă și mâncare.