Stiri

VIDEO! Un bărbat deghizat a aruncat cu o prăjitură în Mona Lisa

VIDEO! Un bărbat deghizat a aruncat cu o prăjitură în Mona Lisa
VIDEO! Un bărbat deghizat a aruncat cu o prăjitură în Mona Lisa [Sursa foto: Twitter/Pixabay]
Un bărbat a aruncat cu o prăjitură în celebra pictură „Mona Lisa”, expusă la Muzeul Luvru din Paris.

Un incident șocant i-a lăsat cu gura căscată pe turiști. Un bărbat care s-a deghizat în bătrânică a aruncat cu o prăjitură în celebra pictură „Mona Lisa” expusă în Muzeul Luvru din Paris. Imaginile au devenit imediat virale în mediul online. Bărbatul care era deghizat în femeie se afla într-un scaun cu rotile când s-a ridicat brusc și a aruncat o prăjitură cu frișcă în faimoasa capodoperă din istoria picturii.

Sticla care protejează tabloul a împiedicat deteriorarea pânzei.

 

„Mi se pare ireal, dar un bărbat îmbrăcat ca o bătrână s-a ridicat dintr-un scaun cu rotile și a încercat să spargă sticla de protecție a Giocondei. Apoi a aruncat cu tort pe geam și cu trandafiri în jurul lui înainte de a fi preluat de forțele de securitate”, a scris un utilizator Twitter. 

VIDEO! Un bărbat deghizat a aruncat cu o prăjitură în Mona Lisa
VIDEO! Un bărbat deghizat a aruncat cu o prăjitură în Mona Lisa[Sursa foto: Twitter]

Ulterior a apărut în mediul online o altă înregistrare care îl arată pe atacator în timp ce este escortat de forțele de ordine în afara muzeului. Acesta repeta într-una, ceea ce ar părea motivele care l-au făcut să recurgă la acest gest. 

„Gândiți-vă la Pământ. Există oameni care distrug Pământul. Gândiți-vă la asta. Artiștii vă spun: „gândiți-vă la Pământ”. Toți artiștii, gândiți-vă la Pământ. De aceea am făcut asta. Gândiți-vă la planetă”, a strigat bărbatul, potrivit  BFM TV

Oficialii de la Muzeul Luvru din Paris au refuzat să comenteze luni incidentul bizar din ziua precedentă.

Capodopera renascentista din secolul al XVI-lea a mai fost vizată înainte de acest incident. Pictura a fost furată în 1911 de un angajat al muzeului, eveniment care i-a sporit faima internațională. Mona Lisa se află în spatele geamului de când un bărbat bolivian a aruncat o piatră în pictură în decembrie 1956, rănindu-și cotul stâng. În 2005, a fost plasat într-o carcasă întărită care controlează și temperatura și umiditatea. În 2009, o rusoaică supărată că nu a putut obține cetățenia franceză a aruncat cu o ceașcă de ceai goală în tablou, care a zgâriat ușor carcasa.