Stiri

Valentine's Day | Zece tradiții de Valentine's Day din întreaga lume

Valentine's Day | Zece tradiții de Valentine's Day din întreaga lume
Ziua Îndrăgostiţilor sau Valentine's Day este una dintre cele mai populare sărbători. Sărbătoarea de origine americană se sărbătoreşte pe 14 februarie.

Dragostea este o temă universală, dar nu toată lumea alege să o sărbătorească cu trandafiri şi cutii de ciocolată. Înainte să te gândeşti să-i pregătești partenerului tău o surpriză romantică este necesar să înțelegi cum trebuie să fii romantic. Valentine's Day se celebrează an de an în majoritatea ţărilor din lume pe 14 februarie şi este o sărbătoare a cuplurilor tinere, dar şi a acelor oameni care vor să sărbătorească prietenia în general.

Și multe dintre aceste festivități includ nu doar dragostea romantică, ci se extind și la prietenie și familie, ceea ce este o veste minunată pentru persoanele singure. 

În funcţie de fiecare ţară în parte, există o serie de tradiţii care se respectă. Iată zece dintre cele mai populare tradiţii de Valentine's Day de pe Glob. 

Valentine's Day. Tradiții de Valentine's Day în Malaezia

În Malaezia, de exemplu, în a șaptea zi a lunii a șaptea, femeile își scriu numerele de telefon pe portocale înainte de a le arunca în cel mai apropiat râu cu speranța că bărbatul viselor lor va ridica una dintre portocale. Vânzătorii de fructe colectează adesea portocalele care sunt considerate a fi fructe norocoase și le revând în piață.

Valentine's Day. Tradiții de Valentine's Day în Brazilia 

Pentru brazilieni „Dia dos Namorados” (Ziua Îndrăgostiților) este pe 12 Iunie. În ajunul sărbătorii, femeile scriu nume de băieţi pe diferite bucăți de hârtie din care vor extrage un bileţel a doua zi. Numele scris pe biletul extras va fi numele viitorului soţ.

Valentine's Day. Tradiții de Valentine's Day în Scoția

În Scoția, de Ziua Îndrăgostiților, se organizează un festival. La acesta trebuie să participe un număr egal de femei și bărbați, iar fiecare își scrie numele pe un bilețel. Acestea sunt puse ulterior în două pălării – una pentru bărbați și una pentru femei. Fiecare femeie extrage un bilețel cu numele unui bărbat și invers. Ulterior, aceștia formează perechi și schimbă cadouri.

Valentine's Day. Tradiții de Valentine's Day în Franța

În Franța, în trecut, cei necăsătoriți se strângea în două case poziționate față în față și își strigau de la fereastră alesul. Sărbătoarea se numea „une loterie d'amour”, iar acum este interzisă. Dacă bărbatul nu o plăcea pe femeia care îl striga, o putea abandona însă era aspru pedepsit. Fetele care erau abandonate, făceau un foc în care ardeau poza bărbatului, timp în care îi aduceau injurii.

Valentine's Day. Tradiții de Valentine's Day în Coreea de Sud 

În Coreea de Sud, a 14-a zi a fiecărei luni este dedicată unui aspect al iubirii. De exemplu, luna mai este o zi a trandafirilor, în octombrie este o zi a vinului, iar în decembrie este o zi a îmbrățișării. Pe 14 februarie, femeile dau ciocolată bărbaților, iar pe 14 martie (numită și „Ziua albă”), bărbații dau bomboane- nu ciocolată- femeilor. Oamenii care nu au primit nimic în ambele zile se reunesc în 14 aprilie, AKA Black Day, pentru a mânca tăiței de fasole neagră (jajangmyeon) și pentru a-și plânge singurătatea.  Tradițiile sud-coreene sunt destul de asemănătoare cu cele din Japonia, unde femeile oferă bărbaților „Honmei choco” sau „ciocolată cu adevărat sentiment”, iar bărbații întorc favoarea în luna martie în ziua albă.

Valentine's Day. Tradiții de Valentine's Day în Italia

În Italia, fetele nemăritate se trezesc dis de dimineață și se duc la fereastră, unde îi așteaptă pe bărbați să treacă. Tradiția spune că primul bărbat pe care îl vede, îi va deveni soț în acel an.

Valentine's Day. Tradiții de Valentine's Day în Danemarca 

Tradiția de Ziua Îndrăgostiților în Danemarca nu se învârte numai în jurul romantismului și a ciocolatei, ci și în jurul aprecierei profunde pentru prietenii. Ziua Îndrăgostiților este o sărbătoare mai nouă în tradiția oamenilor daneză, dar îl sărbătoresc având mâncare bună, dulciuri, timp de calitate și felicitări realizate manual pentru toați cei dragi. Acestea sunt însoțite de „ghiocei” și pot fi împărtășite atât partenerilor romantici, cât și prietenilor platonici! 

Valentine's Day. Tradiții de Valentine's Day în Estonia

În Estonia cât și în Finlanda, aceasta este mai mult o sărbătoare a prieteniei decât a îndrăgostiților. Pe 14 februarie se oferă multe cadouri, însă se fac și multe căsătorii. În timpul acestei sărbători se fac schimburi de cadouri și este inclusă toată lumea indiferent de vârstă. Cadourile lucrate manual sunt cele mai apreciate și toată lumea se simte iubită și specială în această zi a îndrăgostiților. 

Valentine's Day. Tradiții de Valentine's Day în Portugalia

În Portugalia ziua Îndrăgostiților e similară cu cea din America, însă cadourile sunt ceva mai elaborate. În loc de ciocolata și flori, femeile primesc coșuri cu mâncare fină, brânză, vin și ciocolata. Bărbații primesc un coș ticsit cu sticle de lichior și alcool de cea mai buna calitate. 

Valentine's Day. Tradiții de Valentine's Day în Spania

Sărbătoarea prin care se celebrează dragostea în Spania cade pe 9 octombrie și mai este cunoscută și sub numele de Sărbătoarea Sfântului Dionis, pe care îl puteți recunoaște ca zeul grec al vinului, fertilității, creativității și muzicii. El a fost numit și „Bacchus” în vremurile antice romane. Acest festival este sărbătorit în multe părți ale Spaniei, prin realizarea unei „macadora”, care este o figură de marțipan drăguță pe care o poți oferi cuiva drag. 

Sursa: Yourtango.com