Stiri

Un român în conducerea „Rețeaua Europeană de Muzică Veche”

Un român în conducerea prestigioasei  Rețele Europene de Muzică Veche
Laurențiu Constantin
Laurențiu Constantin, directorul Festivalului de Muzică Veche București se află de acum în conducerea prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche

Laurențiu Constantin, directorul Festivalului de Muzică Veche București a fost ales în „Board of Directors” al REMA – prestigioasa Rețea Europeană de Muzică Veche.

Citeste si: Invitatul de 12! Cine este Misha Miller?! Povestea din spatele artistului: „Politica îmi plăcea foarte mult”

Cine este Laurențiu Constantin?! 

Laurențiu Constantin are o experiență de peste 20 de ani ca manager cultural.

Este specializat în proiecte de muzică veche și clasică, educație muzicală, patrimoniu, politici publice în domeniul culturii și sisteme de finanțare a culturii. Este membru al Consiliului Administrației Fondului Cultural Național din anul 2018. În urmă cu 17 de ani a fondat, alături de clavecinista Raluca Enea, Festivalul de Muzică Veche București, unul din cele mai importante evenimente de profil din Estul Europei.

Alegerea a fost făcută cu ocazia Conferinței REMA desfășurată la Cracovia (Polonia) în perioada 12- 15 aprilie 2022.

Tot cu aceeași ocazie, a fost aleasă o nouă conducere pentru următorii trei ani și un nou președinte în persoana doamnei Veerle Declerck (reprezentanta Bozar- Bruxelles).

Rețeaua Europeană de Muzică Veche cuprinde 132 membri din 23 de țări europene. Festivalul de Muzică Veche București este membru REMA din anul 2015.