Stiri

Un înotător cu un picior amputat a intrat în Cartea Recordurilor. Cum și-a găsit motivația pentru a-și îndeplini visul?!

Un înotător cu un picior amputat a intrat în Cartea Recordurilor. Cum și-a găsit motivația pentru a-și îndeplini visul?!
Omar Hegazy [Sursa foto: CNN ]
Omar Hegazy un înătotor de 31 de ani din Egipt a intrat în Cartea Recordurilor de două ori. Ce performanţe a reuşit?!

Un înotător din Egipt a doborât două recorduri: „cea mai lunga distanță înotată sub apă cu o singură respirație” și „cea mai lungă distanta inotata sub apa cu o singura respiratie cu aripioare", potrivit unui comunicat al Guinness World Records.
Omar Hegazy are 31 de ani și drumul spre succes nu a fost unul ușor. El a înotat mai întâi 56,48 metri fără să respire o singură dată, apoi a îmbrăcat o aripioară şi a înotat 76,7 metri, potrivit CNN, citează Mediafax.

Înainte de a devenit celebru prin recordurile pe care le-a doborât, Omar Hegazy, era bancher. La 25 de ani a avut un accident de motocicletă, în care el a fost călcat de camion. După ce medicii au încercat să-l salveze mai multe zile la rând, până la urmă a acceptat propunerea lor de a-i amputa piciorul. La început a fost nevoit să mai stea câteva zile în spital pentru a învăța din nou să facă activitățile de bază cum ar fi să meargă la baie singur, însă ușor ușor s-a recuperat, ba mai mult de atât, a reușit să și doboare două recorduri. 

De unde și-a găsit Omar Hegazy motivația să înoate chiar dacă i s-a amputat piciorul?!

Omar Hegazy nu a renunțat la pasiunile sale în ciuda greutăților. El a povestit în cadrul unui interviu că linspirația și-a găsit-o la Dareen Barbar, un libanez fără un picior, care a doborât recordul mondial pentru cel mai lung şezut static la perete; şi despre Faisal Al Mosawi, un utilizator de scaun cu rotile din Kuweit care a doborât recordul pentru cel mai rapid înot de 10 km cu scufundare. „Sursa mea de motivaţie la început a fost faptul că nu mai am prea multe de pierdut", a declarat Hegazy în declaraţia Guinness.

„M-am apucat de înot doar pentru că eram foarte supărat. Am găsit o modalitate de a-mi descărca furia şi frustrarea, dar a fost, de asemenea, locul în care m-am simţit cu adevărat liber şi capabil”, a spus el. 

Omar Hegazy militează pentru persoanele cu dizabilități.