Stiri

Un cercetător a creat guma de mestecat împotriva coronavirusului. Cum ar putea ajuta acest produs transmisia virusului?!

Un cercetător a creat guma de mestecat împotriva coronavirusului. Cum ar putea ajuta acest produs transmisia virusului?!
Un cercetător a creat guma de mestecat împotriva coronavirusului. Cum ar putea ajuta acest produs transmisia virusului?! [Sursa foto: PixaBay]
În ultima vreme se caută din ce în ce mai multe remedii împotriva coronavirusului. Un cercetător a descoperit un remediu bazat pe guma de mestecat. Cum funcționează?!

Un cercetător de la Școala de Medicină Dentară din Penn a studiat proteina ACE2 în căutarea unui tratament pentru hipertensiune, dar pentru că pandemia de coronavirus a devenit o problemă din ce în ce mai mare, cercetătorul s-a focusat pe găsirea unui remediu împotriva SARS-CoV-2. Așa se face că Henry Daniell a condus un proiect prin carea dezvoltat un sortiment de gumă de mestecat cu proteină din plante care reduce încărcătura virală din salivă și reduce transmisia coronavirusului, scrie Scitechdaily, potrivit Aleph News.

„SARS-CoV-2 se multiplică în glandele salivare. Știm că atunci când cineva care e infectat strănută, tușește sau vorbește, virusul îi poate infecta și pe alții. Această gumă oferă oportunitatea de a neutraliza virusul în salivă și ne dă posibilitatea de a reduce sursele de transmisie a bolii”, a declarat Henry Daniell.