Stiri

Un bărbat de 44 de ani cere ordin de protecție împotriva mamei. Care este motivul și ce au decis judecătorii?!

Un bărbat de 44 de ani cere ordin de protecție împotriva mamei. Care este motivul și ce au decis judecătorii?!
Un bărbat de 44 de ani din Iași cere un ordin de restricție împotriva mamei sale, după o serie de plângeri la poliție.

După o serie de plângeri la poliție, un bărbat din Iași a cerut ordin de restricție împotriva mamei sale. Potrivit declaraţiilor bărbatului, de fiecare dată când mama sa îl vizitează, îl bruschează și îl amenință. Ba mai mult decât atât, omul spune că mama sa are același comportament agresiv și față de nepoată, care este diagnosticată cu un handicap grav. 

În plângerea pe care a făcut-o, bărbatul a prezentat mai multe filmări, inclusiv una în care mama sa îi adresează injurii şi îl scuipă prin geam, bărbatul fiind în casă, iar mama sa în exterior.

Avocatul femeii a afirmat că, dimpotrivă, iniţiativa scandalurilor îi aparţine bărbatului, care îşi şicanează mama de când aceasta a renunţat să îl mai sprijine financiar.

Care este concluzia instanței? Primește omul ordinul de restriucție împotriva mamei?!

Legea spune că ordinul de restricție poate fi emis împotriva unui membru al familiei doar în cazul în care acesta amenință viața, integritatea fizică sau psihică ori libertatea altuia printr-un act de violenţă. Astfel, lipsa de violență din partea mamei i-a determinat pe judecători să nu-i ofere bărbatului ordinul de restricție mult dorit. 

„Concluzia instanţei este că, în speţa de faţă, nu poate fi reţinut pe baza probelor administrate că au existat acte de violenţă din partea pârâtei care să reprezinte o stare de pericol real pentru reclamant, fiind necesară remedierea urgentă a situaţiei pentru protecţia victimei. Cu atât mai mult apreciem că nu este îndeplinită această condiţie, cu cât reclamantul este bărbat, este mult mai tânăr decât pârâta, are o statură mult mai impunătoare prin comparaţie cu pârâta. Este adevărat că din înregistrări a rezultat că pârâta i-a adresat anumite injurii fiului său, dar nu se justifică sub nici o formă sancţionarea acesteia prin emiterea împotriva sa a unui ordin de protecţie cu măsurile aferente”, au apreciat magistraţii Judecătoriei.