Stiri mondene

Ultimele fotografii publice cu Alexandru Arșinel în viață! Iată cum arăta regretatul actor

Ultimele fotografii publice cu Alexandru Arșinel în viață
Ultimele fotografii publice cu Alexandru Arșinel în viață [Sursa foto: Facebook]
Ultimele imagine cu Alexandru Arșinel în viață. Regretatul actor era slăbit, într-un scaun cu rotile.

Teatrul românesc este în doliu! Data de 29 septembrie 2022 va rămâne marcată de pierderea unuia dintre cei mai îndrăgiți actori pe care România i-a avut vreodată. Alexandru Arșinel s-a stins din viaţă, ieri, la vârsta de 83 de ani. Regretatul actor se afla internat la Spitalul Universitar de Urgență București din 15 septembrie pentru tratarea unor leziuni cauzate de repaosul prelungit la pat. 

Ultimele fotografii publice cu Alexandru Arșinel în viață
Ultimele fotografii publice cu Alexandru Arșinel în viață

„În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe.

Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis Spitalul Universitar. 

În urmă cu câteva luni, Alexandru Arșinel a fost decorat cu Ordinul “Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Vizibil slăbit, actorul a primit distincția cu zâmbetul pe buze, chiar dacă se afla într-un scaun cu rotile. 

Ultimele fotografii publice cu Alexandru Arșinel în viață
Ultimele fotografii publice cu Alexandru Arșinel în viață[Sursa foto: Facebook]

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților o delegație a Arhiepiscopiei condusă de Preacucernicul Părinte Constantin Oprea, consilier cultural, s-a deplasat la București pentru a conferi domnului Alexandru Arșinel, fiu al eparhiei noastre și domnului Vasile Muraru, Director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București cea mai înaltă distincție eparhială, Ordinul „Crucea Bucovinei”, întrucât aceștia au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului, „văzând lucrarea plină de râvnă întru promovarea dreptei credințe și cultivarea valorilor neamului strămoșesc și prețuind roadele pe care această lucrare le are în sânul comunității creștine”,  anunță Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. 

Ultimele fotografii publice cu Alexandru Arșinel în viață
Ultimele fotografii publice cu Alexandru Arșinel în viață[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Alexandru Arșinel, veste cumplită: "Nu plâng de dureri, ci de suferință”. Anunţul făcut de marele actor

Alexandru Arşinel s-a confruntat, în ultimii ani, cu numeroase probleme serioase de sănătate. În anul 2017, actorul a fost internat pentru probleme cardiace, atunci când i-a fost montat un stent pe o arteră a inimii. De asemenea, el era diagnosticat cu diabet zaharat şi hipertensiune arterială. În anul 2013, Arşinel a trecut printr-un transplant renal.

Filme celebre cu Alexandru Arșinel

Un actor de comedie cu un talent uriaș, Alexandru Arșinel a fost distribuit în unele dintre cele mai memorabile comedii românești, dar și drame și filme istorice. Astfel, a avut roluri în „Vacanță la mare”- 1962, „Cerul începe la etajul trei”- 1967, Ultimele zile ale verii (1976), „Ana și hoțul"- 1981, „Ca-n filme”- 1983, Vară sentimentală (1986), Colierul de turcoaze (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine”- 1987, „Miss Litoral”- 1990, „Băiatul cu o singură bretea” -1991, „A doua cădere a Constantinopolului”- 1994,” Paradisul în direct”- 1997, „Sexy Harem Ada-Kaleh”- 2001,” Războiul sexelor”- 2007- 2008 sau” Toată lumea din familia noastră”- 2012.

Ultimele fotografii publice cu Alexandru Arșinel în viață
Alexandru Arșinel

Citeste si: Cine sunt copiii lui Alexandru Arșinel. Marele artist al României a avut doi băieți. Cum s-ar putea împărți moștenirea

Datorită vocii sale inconfundabile, a fost ales să facă dublaje în filme de animație, fiind vocea Ursului Baloo în filmele „Cartea Junglei” („Jungle Book”) și „Cartea Junglei 2” („Jungle Book 2”) și a Șerifului în filmele „Mașini” („Cars”) și „Mașini 2” („Cars 2”). A fost Micul John în „Robin Hood” și maestrul Auguste Gusteau în filmul „Ratatouille”. Pe lângă rolurile din filme, piese de teatru și parteneriatul cu Stela Popescu, regretatul actor era un cântăreț înnăscut, care nu se ferea niciodată să-și etaleze talentul muzical. A jucat în musicaluri și a lansat mai multe albume audio precum: Evergreen, Cântece de Crăciun, Ce faci astă seară tu?, Olé, Parfum de romanță' sau „La mulți ani viață!”.