Stiri

Trei momente importante din dezbaterea finală dintre Donald Trump și Joe Biden

Dezbatere Trump - Biden
Aseară a avut loc ultima dezbatere televizată dintre cei doi candidați la președinția Americii: Donald Trump și Joe Biden.

Pentru a evita incidentele care s-au petrecut la dezbaterile trecute, cei doi politicieni au avut microfoanele închise după două minute în care au răspuns la o întrebare.
Astfel, dicuția a fost un mai calmă față de precendenta confruntare, ba mai mult, analiștii politici spun că este cea mai dezastruoasă din istoria dezbaterilor prezidențiale. Donald Trump a încercat să nu mai fie atât de acid în răspunsurile sale.

Iată mai jos cele mai importante momente din dezbaterea finală pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, dintre Donald Trump și Joe Biden. 

1. Biden l-a numit pe Trump cel mai rasit președinte din istoria lumii moderne

Trump a fost numit de-a lungul mandatului său cel mai rasist președinte, însă el a replicat argumentând că nimeni nu a mai făcut atât de multe pentru comunitatea de negri din SUA, cu excepția lui Abraham Lincoln.

„Mă întristează să aud asta pentru că nu sunt o persoană rasistă”, a spus el, adăugând oarecum ciudat: „Nu știu cine este în audiență. Nici măcar nu văd publicul, este atât de întuneric”

„Acest Abraham Lincoln (n.r. cu referire la Trump) este unul dintre cei mai rasiști președinți din istoria noastră modernă. Alimentează fiecare focar de rasism”, a replicat Biden.

2. Joe Biden, întrebat despre afacerile fiului său, Hunter

Corespondenta NBC News și moderatoarea dezbaterii prezidențiale Kristen Welker l-a întrebat pe Joe Biden despre afacerile externe ale fiulu său, în timp ce el era în funcția de vicepreședinte.

„Domnule vicepreședinte Biden, au existat întrebări cu privire la munca pe care a făcut-o fiul dumneavoastră în China și pentru o companie energetică ucraineană când erați vicepreședinte. Retrospectiv, a existat ceva despre aceste relații nepotrivit sau lipsit de etică?”, a întrebat Welker.

„Nimic nu a fost contrar eticii”, a răspuns Joe Biden. „Iată care este problema, în ceea ce privește Ucraina, am avut toată această întrebare dacă, pentru că el era membru al consiliului de administrație, am aflat mai târziu, de la compania Burisma, am făcut ceva rău sau nu. În timp ce Trump se afla în procedura de impeachment, fiecare persoană mărturisind sub jurământ despre cine a lucrat pentru el, a spus că mi-am făcut treaba impecabil. Am realizat doar politica SUA, nimic în afara liniei”.

3. Expresiile faciale

Biden a rămas fără cuvinte când Trump și-a asumat „întreaga responsabilitate” pentru răspunsul la coronavirus din SUA, care a ucis peste 221.000 de americani. Joe Biden i-a reproșat lui Trump că ar fi trebuit să închidă mai repede granițele Americii în contextul pandemiei de coronavirus, acuzându-l că nu și-a asumat responsabilitatea ca SUA să se afle în topul lumii pentru cazuri și decese.

„Scuzați-mă, îmi asum întreaga răspundere”, a spus Trump - lăsându-l pe Biden fără replică și profund nedumerit.