• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Topul destinațiilor de iarnă pentru copii

Topul destinațiilor de iarnă pentru copii
Care sunt cele mai frumoase destinații pentru familiile cu copii? [Sursa foto: Facebook]
Vacanța de iarnă se apropie, astfel că părinții se gândesc care sunt cele mai potrivite destinații pentru ei și pentru cei mici. Iată locurile ideale pentru familii cu copii.

În mai puțin de o lună cei mici se vor bucura de vacanța de iarnă, astfel că părinții se gândesc deja care sunt cele mai frumoase destinații pentru familiile cu copii. Atunci când ai o țară frumoasă ca a noastră descoperi locuri deosebite la fiecare pas, însă există și destinații superbe pentru cei mici și în alte țări din Europa, dacă părinții vor opta pentru o vacanța mai diferită anul acesta. Iată care sunt cele mai potrivite destinații de iarnă pentru copii. 

Citește și: Brad natural vs. brad artificial: Ce alegem de Crăciun 2023? Avantaje și dezavantaje

Topul destinațiilor de iarnă pentru copii
Idei de destinații de iarnă pentru copii[Sursa foto: Unsplash]

Idei de destinații de iarnă din Europa pentru familiile cu copii

Paris, Franța

Franța este o destinație deosebită în orice perioadă a anului, iar capitala acesteia atrage anual mii de turiști, printre care și o mulțime de familii cu copii.

Cu siguranță, principala atracție în acest caz este Disneyland, locul în care cei mici vor întâlni personajele preferate și se vor distra la paradele și petrecerile care sunt organizate în fiecare zi. Parcul de distracții se află în apropierea Parisului, astfel că cei care vor să facă un city break în capitala Franței îl pot vizita și pe acesta spre bucuria copiilor. De asemenea, luminițele de Crăciun din Paris sunt uimitoarea, așa că turiștii se vor bucura de peisaje de poveste în cadrul plimbărilor prin oraș. 

Londra, Marea Britanei

Londra este o destinație extrem de populară în întreaga lume și este locul ideal pentru orice turist, precum și pentru familile cu copii. Una dintre cele mai apreciate activități în rândul copiilor este turul Harrry Potter de la Studiouri Warner Bros, unde au fost filmate celebrele filme. Acest loc le oferă vizitatorilor o imagine din culise a lumii lui Harry, Hermione, Ron și a prietenilor lor, iar printre cele mai importante atracții se află platforma 9 și 3/4 din trenul Hogwarts Express, Sala Mare, Aleea Diagon, Pădurea Întunecată și Biroul lui Dumbledore.

Pe lângă studiorile Warner Bros, copii au la dispoziție și o mulțime de parcuri de distracții, iar tot aici se află și Muzeul Jucăriilor, un obiectiv foarte interesant pentru cei mici. 

Topul destinațiilor de iarnă pentru copii
Iată unde puteți merge în vacanța de iarnă cu cei mici în 2023[Sursa foto: Unsplash]

Rovaniemi, Finlanda

Orașul Rovaniemi se află în cel mai nordic punct din Finlanda și este cunoscut în înteaga lume drept „Orașul Crăciunului” sau „Sediul lui Moș Crăciun”. Pentru cei care vor să se bucure de o iarnă de poveste, Rovaniemi este destinația ideală, fiind un loc minunat chiar și pentru cei mici, care iubesc atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Plimbările cu săniile trase de reni, decorațiunile și miile de luminițe, precum și brazii încărcați de zăpadă vor asigura o vacanță de basm pentru orice turist.

Hurghada, Egipt

În ultimii ani, Hurghada a devenit un clasic al vacanțelor all-inclusive, ceea ce o face o destinație ideală pentru familiile cu copii. În acest loc, turiștii se pot bucura de o mulțime de activități, printre cele mai populare fiind safariul, sporturile nautice, excursiile în natură și plimbările prin satele de vacanță. Principalele atracții din acest oraș sunt Colosul din Memnon, cele două statui ale faraonului Amonhtep III, Valea Regilor, magnificul templu al faraonului-femeie Hatshepsut, iar un loc din apropiere, întins pe o mulțime de lagune superbe, ce trebuie vizitat este El Gouna.

Citește și: Pe ce dată are loc decernarea premiilor Golden Globes în 2024? Lista completă cu toate datele ale celor mai importante evenimente din lumea filmului mondial

Topul destinațiilor de iarnă pentru copii
Când începe vacanța de iarnă a copiilor?[Sursa foto: freepik]

Idei de destinații de iarnă din România pentru familiile cu copii

Maramureș

Maramureșul este una dintre destinațiile preferate de români în anotimpul rece și mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Înconjurată de pădurile dese ale Carpaților, această regiune cucerește orice turist cu tradițiile specifice zonei, dar și datorită cetelor de colindători, îmbrăcați în straie populare, care aduc sărbătorile mai aproape de sufletul tuturor. Oamenii din această zonă sunt extrem de primitori și cu un suflet cald, astfel că vizitatorii vor fi primiți cu inima deschisă, preparate delicioase și multă voie bună. Peisajele superbe și numeroasele atracții turistice fac din acest loc o destinație ideală pentru vacanța de iarnă.

Brașov

Brașovul este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România, datorită numeroaselor atracții turistice, dar și a centrului orașului care se remarcă datorită arhitecturii surprinzătoare. Principalele atracții turistice pentru copii din acest loc sunt Grădina Zoologică și Planetariul, Turnul Alb și Turnul Negru, Biserica Neagră, Muntele Tâmpa și plimbarea cu telecabina, precum și Teatrul Arlechino. În perioada sărbătorilor, orașul este împânzit de mii de luminițe și decorațiuni, iar Târgul de Crăciun din Piața Sfatului ar trebui vizitat pentru a gusta din toate bunătățile care sunt pregătite de expozanți. 

Topul destinațiilor de iarnă pentru copii
Cele mai frumoase destinații de iarnă pentru cei mici și pentru cei mari[Sursa foto: freepik]

Castelul de Lut din Valea Zânelor

Castelul de Lut din Valea Zânelor seamănă cu un castel din povești și reprezintă un loc magic în care cei mici vor trăi experiențe de neuitat, iar adulții se vor bucura de priveliști de vis. După cum îii spune și numele, castelul este realizat integral din lut și poate fi vizitat numai în exterior. Potrivit unei legende, locul în care este amplasat castelul a fost locuit de zâne, care veghează și în prezent tărâmul care era cândva casa lor. Cei mici se vor bucura să vadă un loc desprins din povești, dar și de locul de joacă din grădina castelului. 

Sinaia 

Sinaia este una dintre  cele mai frumoase stațiuni montane   de la noi, iar în perioada iernii peisajele din zonă sunt cu adevărat spectaculoase atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Cu siguranță locațiile centrale din această zonă sunt castelele Peleș și Pelișor, care merită să fie vizitate pentru a admira arhitectura clădirilor și operele de artă. Atunci când vremea o permite, majoritatea vizitatorilor aleg să se îndrepte către Sfinxul și Babele, iar în perioada iernii pasionații sporturilor de iarnă se bucură de cele 16 pârtii de schi omologate, cu peste 16 kilometri schiabili.