Stiri

Tarife colosale ale companiilor de ridesharing în timpul grevei de la metrou

Tarife colosale ale companiilor de taxi și ridesharing în timpul grevei de la metrou
Tarife colosale ale companiilor de taxi și ridesharing în timpul grevei de la metrou [Sursa foto: Gândul ]
Cu toate că STB a suplimentat numărul autobuzelor pentru a evita aglomerația, asta nu a fost de ajuns. Tarifele firmelor de ridesharing au crescut colosal azi.

Metroul bucureștean este blocat de sindicaliștii care s-au gândit să protesteze din cauza salariilor pe care le primesc, astfel că tarifele curselor de ridesharing s-au dublat sau chiar s-au triplat azi. 600 de sindicaliști au coborât în subteran și au amenințat că nu vor ieși până când conducerea Metrorex nu va lua o decizie care să fie în folosul lor. Aceștia mai cer și demisia conducerii.

O cursă de 22-30 de lei pe Bolt a ajuns să coste aproape 150 de lei 

Din cauza grevei spontane de la metrou, bucureștenii au fost nevoiți să apelze la alte mijloace e transport, cum ar fi autobuzele sau taxiurile sau firmele de ridesharing cum ar fi Uber sau Bolt. Însă când au vrut să ia un Uber sau Bolt au avut marea supriză să afle că prețul unei curse este colosal din cauza aglomerației din București.

O călătorie din centrul orașului, de la Piața Unirii, până în nordul Capitalei, în Pipera, costa vineri dimineață minim 45 de lei și putea ajunge chiar și la 60-70 lei, în funcție de aplicația de ride-sharing folosită și de

serviciile alese. Acceași călătorie ar fi costat într-o zi normală în jur de 22-30 de lei. 

Tarife colosale ale companiilor de taxi și ridesharing în timpul grevei de la metrou
Tarife colosale ale companiilor de taxi și ridesharing în timpul grevei de la metrou[Sursa foto: Gândul ]

 

Tariful unei curse depinde de numărul de kilometri parcurși, dar și de durata călătoriei. Însă se mai ține cont și de traficul din oraș, dar și de numărul de șoferi disponibili, astfel că, azi fiind o zi aglomerată, unele curse au ajuns să coste mult mai mult decât ar fi costat într-o zi obișnuită.