Anca Țurcașiu și-a făcut curaj și a vorbit detaliat despre problemele de sănătate cu care se confruntă. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii?
După ce a intrat la menopauză, Anca Țurcașiu s-a confruntat cu o inflamație articulară. În urma investigațiilor medicale, vedeta a descoperit că suferă de o boală autoimună – tiroidită Hashimoto. În urma recomandărilor mai multor medici reumatologi, a fost nevoită să își schimbe dieta, eliminând din alimentație produsele lactate și carnea. Deși actrița nu mai consuma carne încă de la 20 de ani, a fost necesar să renunțe și la lactate, conform declarațiilor sale.
"După ce am intrat la menopauză am avut o inflamație articulară foarte puternică, gravă, deci ceva cumplit. Mi-a ieșit o analiză destul de proastă, vai acum boli autoimune, toată lumea sau cel puțin pe mine m-au trimis acasă, du-te și obișnuiește-te cu boala că nu există remediu, acum toți avem aceste boli autoimune. Habar nu am ce înseamnă ele, nici nu prea mă interesează.
Tiroidita Hashimoto, cunoscută și sub denumirea de boala Hashimoto, este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar atacă glanda tiroidă, provocând o inflamație cronică. Această inflamație duce la deteriorarea treptată a glandei tiroide și afectează producția hormonilor tiroidieni esențiali pentru reglarea metabolismului.
Cum se menține Anca Țurcașiu în formă. Cum arată meniul vedetei
Având în vedere forma sa fizică, fără vreo intervenție din partea medicului estetician, tot mai multe persoane s-au întrebat, de-a lungul timpului, cum reușește celebra actriță să fie parcă neschimbată. La un moment dat, vedeta a dezvăluit cum arată meniul său și ce consumă la ultima masă a zilei. În mediul online, actrița a fost întrebată ce mănâncă la cină, iar Anca Țurcașiu nu a stat pe gânduri și a împărtășit și cu urmăritorii săi „secretul” din farfurie, care o ajută să aibă un regim
Pentru că sunteți foarte curioși ce mănânc, cina mea arată așa. Aici avem vinete pe care le-am copt în cuptor, cu pastă de tahini pe care am făcut-o cu puțină apă și cu puțină lămânie și sare, salată de varză crudă cu puțin mărar și o combinație de năut prăjit în cuptor cu măsline. O rețetă vegetariană, vegană, de post, care poate să fie extraordinar de gustoasă și o combinație foarte interesantă”, a dezvăluit Anca Țurcașiu.