Stiri mondene

Stephen Greif, actorul celebru din „The Crown” și „Blake's 7”, a murit la vârsta de 78 de ani

Stephen Greif, actorul celebru din „The Crown” și „Blake's 7”, a  murit la vârsta de 78 de ani
Stephen Greif [Sursa foto: Daily Record ]
Stephen Greif a murit la vârsta de 78 de ani. Vestea tristă a fost dată de reprezentanții săi.

Actorul Stephen Greif din EastEnders și The Crown a murit la vârsta de 78 de ani. Moartea actorului a fost anunțată de publiciștii săi, care au spus că le-ar fi dor de „clientul lor minunat”

Moartea vedetei a fost anunțată luni de publiciștii săi, spunând că le va „dor” foarte mult de el. Într-o declarație, aceștia au adăugat: „Cu mare tristețe anunțăm decesul minunatului nostru client Stephen Greif „Cariera sa extinsă a inclus numeroase roluri pe ecran și pe scenă, inclusiv la Teatrul Național, RSC și în West End. 

Ne va fi foarte dor de el și gândurile noastre sunt îndreptate către familia și prietenii lui”. 

Citește și: Serialul ”The Crown” are un nou rival! ”1899” este serialul fenomen care a ajuns în topul preferințelor Netflix

Cine a fost Stephen Greif. Actorul a avut o carieră bogată 

Stephen Greif, născut în oraşul Sawbridgeworth, comitatul Hertfordshire, a absolvit Academia Regală de Artă Dramatică, după care a a făcut parte din echipa de actori a National Theatre Company, precum şi a teatrelor Old Vic şi Southbank.


Actorul premiat a câștigat gongurile pentru cel mai bun actor și cel mai promițător actor după ce a absolvit Academia Regală de Artă Dramatică, scrie The Mirror, potrivit Daily Record. Cel mai recent rol a fost cel de Președintele Camerei, Sir Bernard Weatherill, în serialul celebru Netflix The Crown din 2020. 

Stephen Greif, actorul celebru din „The Crown” și „Blake's 7”, a  murit la vârsta de 78 de ani
Stephen Greif[Sursa foto: Daily Record ]

Reacționând la moartea sa, starul Doctor Who, Barnaby Edwards, a spus că este „foarte întristat să audă că Stephen Greif ne-a părăsit”.  El a adăugat: „Un interpret solid, cu o voce la fel de lichidă și mortală ca lava topită. Când a venit să joace răufăcătorii, a fost de neîntrecut”. 

Stephen Greif a mai interpretat rolul lui Harry Fenning în trei sezoane ale serialului ''Citizen Smith'', cel al lui Signor Donato în ''Casanova'' şi comandantul John Shepherd în ''Shoot On Sight''. L-a portretizat totodată pe Sir Bernard Weatherill, preşedintele Camerei Comunelor, în cel de-al patrulea sezon al serialului ''The Crown'', difuzat în 2020.