Stiri

Starul rock Eddie Van Halen a murit la 65 de ani. A dus o grea luptă cu cancerul

Eddie Van Halen a murit la vârsta de 65 de ani după ce 20 ani din viața sa s-a luptat cu cancerul.

Starul rock Eddie Van Halen a murit marți, la vârsta de 65 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. Chitaristul s-a luptat cu boal nemiloasă vreme de 20 ani și a murit la un spital din Santa Monica, California.

„Nu-mi să cred că scriu asta, dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lpta grea și lungă cu cancerul în această dimineață. A fost cel mai bun tată. Fiecare moment pe care l-am împărtășist cu el pe scenă și în afara scenei a fost un dar. Inima mea este frântă și nu cred că îmi voi reveni complet vreodată după pierderea asta. Te iubesc foarte mult, Pop”, a scris fiul său pe rețelele de socializare, potrivit Daily Mail.

Artistul suferea de cancer la gât, iar presa internațională scrie că acesta s-a dus ulterior la creier și în alte părți ale corpului.  

Eddie Van Halen bănuia că a dezvoltat cancer oral din cauza penelor de chitară din metal, pe care le-a folosit peste două decenii şi pe care obişnuia să le ţină în gură.

„Am folosit pene de metal - din alamă şi cupru - pe care le ţineam mereu în gură, exact acolo unde am dezvoltat cancer la limbă. În plus, practic trăiesc într-un studio de înregistrări care este plin cu energie electromagnetică. Asta e o teorie. Fumam şi luam multe droguri. Dar plămânii mei sunt curaţi. E o teorie a mea, însă medicii spun că este posibil”, a declarat artistul în 2015, potrivit Agerpres.

Cariera artistică a lui Eddie Van Halen 

Van Halen este considerat unul dintre cel mai bun chitarist, fiind deasemenea și membrul fondator al trupei care îi poartă numele.

Bandul a fost format în 1972 cu fratele său, Alex Van Haleen, Michael Anthony la bas și David Lee Roth la voce. Trupa a fost introdusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2007.

Lansarea lor din 1978 s-a deschis cu „Runnin With the Devil” și apoi Eddie Van Halen și-a arătat abilitățile uimitoare la chitară interpretând melodia „Eruption”, un solo furios de chitară de 1:42 minute.

Sursa: Daily Mail