Stiri

Spotify anunță un nou abonament și lansarea serviciului de streaming de muzică pe 85 de piețe noi

Spotify anunță un nou abonament
Spotify anunță un nou abonament [Sursa foto: Sporify]
Vești bune de la Spotify! Serviciul de streaming anunță un nou abonament HiFi, dar și lansarea serviciului de streaming de muzică în alte 85 de țări.

Spotify aduce un nou tip de abonament care promite muzică la calitate mai înaltă. Spotify promite că viitorul tip de abonament, Hi-Fi, va aduce o calitate a sunetului comparabilă cu cea a CD-urilor. În acest moment serviciul suedez de streaming ajunge până la 320 Kbps. Spotify HiFi e gândit să se lupte cu Tidal şi Amazon Music şi să surclaseze Apple Music, unul dintre ultimii giganți care nu au făcut trecerea la audiţia de înaltă definiţie.

Calitatea la nivel de CD va putea fi auzită la piesele ascultate pe boxele cu suport Spotify Connect, spre exemplu, dar şi căşti. Încă nu avem detalii despre bit rate şi codecuri pentru acest mod HiFi. Ce ştim e ca la ora actuală Spotify utilizează Ogg Vorbis pe desktop şi pe mobil şi AAC pentru playerul web. Testele legate de piese lossless au început de câţiva ani, iar unii utilizatori au fost testeri încă din 2017.

Trebuie spus că în afară de Tidal şi Amazon mai oferă HiFi şi servicii precum Deezer sau Quobuz.

Spotify anunță că își va lansa serviciul de streaming în 85 de țări în următoarele zile

Spotify și-a lansat serviciul acum mai bine un deceniu, fiind disponibilă în prezent în 93 de țări și are 354 de milioane de utilizatori lunar, iar recent a anunțat că va lansa serviciul în alte 85 de țări. După această informație acțiunile companiei au crescut cu 6%, informează Profit.ro.

Noile piețe pe care se va lansa serviciul de streaming de muzică includ țări din Asia, Africa, Europa și America Latină.

Împreună, aceste piețe reprezintă mai mult de 1 miliard de oameni, aproape jumătate dintre aceștia folosind deja internetul, unele dintre locurile în care mergem, precum Bangladesh, Pakistan și Nigeria, au cea mai mare creștere a numărului de utilziatori ai internetului din lume”, a spus directorul pentru afaceri premium Alex Norstrom. De asemenea, compania a semnat mai multe acorduri pentru podcast-uri, inclusiv un parteneriat de mai mulți ani cu Warner Bros și DC, pentru o serie de podcast-uri cu scenariu narativ. Primul, ”Batman Unburied”, va fi lansat la sfârșitul acestui an, ca parte a unui set de personaje ale căror povești vor fi explorate prin audio, inclusiv Superman, Wonder Woman, Joker și Catwoman, printre altele.